ZAPEČENA JAJA: Pravi letnji doručak, može biti i lagani ručak - svi se otimaju za parče, a ima tri sastojka!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.08.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omiljeni doručak i ručak - zapečena jaja!

ZAPEČENA JAJA: Pravi letnji doručak, može biti i lagani ručak - svi se otimaju za parče, a ima tri sastojka!

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Zapečena jaja sa povrćem su odličan predlog za lagani, letnji ručak. Ovako pripremljena jaja ne samo da su ukusna već se veoma jednostavno prave. Ko ne voli teška jela leti, evo odličnog predloga kako da spremite ono što će se sigurno svima dopasti. Pogledajte recept u nastavku.

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Zapečena jaja sa paradajzom i blitvom

Priprema:

Oko pet velikih listova sveže blitve sitno iseckati i staviti u posudu. Takođe, isecite paradajz na kolutove, oko dva komada i dodajte sedam jaja, tako što jaja razbijete u činiju i umutite ručnom mutilicom, a onda dodate začine po izboru.

Na vrelo ulje stavite malo blitve i pržite dok ne omekša oko 2 minuta. Preko blitve dodajte kolutove paradajza. Ponovo posolite i dodajte penasto umeća jaja. Poklopite i pecite dok se jaja ne zapeku.

Uživajte!

Takođe, ako želite da probate nešto drugačije pokušajte sa afričkim doručkom, jaja se poširaju u paradajz sosu, a recept pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading