RECEPT ZA RAŽANI HLEB: Nećete probati zdraviji i ukusniji, a OVAJ trik će vam pomoći da testo nadođe!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.08.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavan trik za pečenje ražanog hleba.

RECEPT ZA RAŽANI HLEB: Nećete probati zdraviji i ukusniji, a OVAJ trik će vam pomoći da testo nadođe!

Foto: YouTube/Printscreen

Većina danas pokušava da izbegle belo brašno, ne samo zbog kilaže već zbog verovanja da postoje i zdravije varijante brašna. Isprobajte raženi hleb koji će vas oduševiti kada se radi o ukusu. 

 

Sastojci:

  • oko 500 g ražanog brašna 
  • 20 g kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
Republika

Foto: pixabay.com

Napravite sami ražani hleb.

 

Priprema: 

U posudu sipajte toplu vodu, pa dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Lepo promešajte, pa ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Prosejte 400 g brašna, pa sipajte ulje i so. Počnite da mesite testo, pa dodajte prestalo brašno i umesite mekano i glatko testo. Testo premažite kašikom ulja, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Nakon toga premesite testo na pobrašnjenoj površini. Razvucite testo u pravougaonik (vodite računa da krajtevi budu četvrtasti, kako bi se hleb lepo uvio). Urolajte hleb tako da napravite veknu i stavite u pravougaoni kalup koji ste premazali uljem. Neka odstoji još 15 minuta, pa stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 45 minuta. Koristite ventilator jer će on pomoći da se testo nadođe.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading