NIJE JELA 101 DAN - PLAN NAJEKSTREMNIJE DETOKSIKACIJE: Gubila kilogram dnevno, a ono što se desilo njenom telu i zdravlju je IZNENĐUJUĆE

Autor: N.J.

Lifestyle

21.04.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Tolika je bila moja očajnička žudnja da jedem nešto - bilo šta - da sam sebe zatekla kako ližem dno tiganja u kojoj je moj cimer pekao slaninu.”

NIJE JELA 101 DAN - PLAN NAJEKSTREMNIJE DETOKSIKACIJE: Gubila kilogram dnevno, a ono što se desilo njenom telu i zdravlju je IZNENĐUJUĆE

Foto: Youtube/Roaring Stories Bookshop

Bridžit Delin izabrala da uradi program detoksikacije koji traje 101 dan, a kasnije je objavila knjigu o tome. Izašla je 2017. godine, a sada je i snimljena Netfliksova serija po njenom iskustvu.

Ona se odlučila na detoksikaciju, odnosno izbacivanje svih toksina iz organizma, što je radila na najesktremniji mogući način. Nije jela čak 101 dan, a posledice su bile užasne.

Posle samo nedelju dana bez hrane, kada je uzela ostatak jela činilo joj se kao da jede nešto najbolje ikada.

- Zatim sam zbog žudnje i gladi, kupila hranu napolju, trpajući puna usta pre nego što me napad krivice naterao da ih ispljunem u kantu na ulici, nadajući se da niko ne gleda. Moglo bi zvučati kao da imam poremećaj u ishrani - ali zapravo sam, poput mnogih drugih žena danas, uverila sebe da radim sve zarad bolje budućnosti.

Foto: Shutterstock

Žena jede zdrav obrok

Bridžit je uverena da je sve ovo dobro za njeno telo te je zbog toga krenula sa ekstremnom detoksikacijom.

- Pravila su nalagala da ne smem da jedem nikakvu hranu dve nedelje. Umesto toga, biljni napici koje sam morala piti imali su samo 250 kalorija koje sam unosila dnevno. Zatim bih se preostalih 87 dana ograničila na samo 50 grama piletine, kuvano jaje ili pola krastavca.

Takođe, zanimljivo je da ako želite da idete na ovaj režim morate izdvojiti nekoliko hiljada funti. Mnogi su obećavali neverovatan gubitak težine uz dodatak da ćete tako biti zdravi do kraja života. 

- Istina je bila da sam mogla da izgubim čak jedan kilogram dnevno, ali osećala sam se krajnje užasno. Zaista nije iznenađujuće - podvrgla sam se onome što je u biti bilo dugotrajno izgladnjivanje, a sve zato što se to preporučivalo kao “zdravo”. 

Foto: shutterstock

Žena pije vodu sa limunom

Velnes industrija odnosno samo velnes odnosi se na blagostanje. Danas ova industrija počela je da barata medicinskim izrazima i postala je naizgled nezaustavljivi div -  sada se procenjuje na 3,5 triliona funti (to je otprilike tri puta više od vrednosti cele globalne farmaceutske industrije) - i ima žene koje pristaju na svakakve čudne prakse.

Zapravo i Brižit je pronašla sreću i mir u meditacijama. Ali isto tako podvrgla je svojim telo izuzetno bizarnim iskušenjima. Na kraju njenog puta jedan akademik joj je rekao da su bolovi u grudima koje je u međuvremenu dobila uzrokovani time da joj vlastito telo jede srčani mišić zbog goriva. 

- Ako je bilo ikakvih koristi osim bola, bile su kratkotrajne... Vratila sam svu težinu, plus nekoliko kilograma više u šest meseci - rekla je ona, a prenosi "Dejli mejl".

Foto: Shutterstock

Zadovoljstvo nakon gubitka kilograma

Na kraju ona ističe da je samo želela da njena priče nasmeje ljude, ali i da ih sve upozori: 

- Želela sam da moja priča nasmeje ljude - ali i da dam ozbiljno upozorenje o tome kako industrija može iskoristiti ranjive ljude u potrazi za lekom; iscrpljene žene koje traže odmor; i usamljene ljude koji traže zajednicu. Takođe sam se nadala da će se žene pitati zašto osećamo  potrebu da se ovako mučimo. Zašto, kada neko kaže pridruži mi se na teškoj dijeti ili idemo na nešto potencijalno opasno po život ne kažemo samo "mislim da ću ovo preskočiti, hvala?" - pita se ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading