NAJLEPŠI OBRNUTI KOLAČ SA BANANAMA: Idealan kada vam se jede nešto slatko, a brzo

Autor: N.J.

Lifestyle

12.04.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još kada kolaču dodate čokoladu, uživaćete!

NAJLEPŠI OBRNUTI KOLAČ SA BANANAMA: Idealan kada vam se jede nešto slatko, a brzo

Foto: TikTok/__kacolina

Čak iako možda ne deluje na oko lepo, ovo je preukusan kolač koji se lako priprema. U slatkišu najviše dominira banana, pa ako ste ljubitelji voća, obavezno sačuvajte ovaj recept.

Foto: TikTok/ _kacolina

Obrnuti kolač sa bananama

Sastojci:

Za karamel:

- Šećer 160 grama

- Voda 2 kašike
- So prstohvat

1. Vodu i šećer pomešati i istopiti na laganoj vatri. Povremeno promućkati šerpu u kojoj se topi, a ako ostanu kristali neotopljeni može i varjačom malo. 

2. Prelijte banane karamelom.

Za kolač:

- 3 banane (malo zrelije) za testo
- Braon šećer 200 grama
- Ulje 180 mililitara
- Kisela pavlaka/grčki 120 grama
- Jaje 2 komada
- Vanila po ukusu
- Brašno 240 grama
- So kaščica
- Soda bikarbona 1/2 kaščice
- Prašak za pecivo 1/2kaščice
- Cimet po ukusu
- Čokolada 200 grama (50 - 60 odsto kakaa)

3.Pomešajte posebno mokre i suve sastojke. Sastavite ih i sipajte preko banana.

4. Pecite oko 50 minuta na 170 - 180 stepeni.

5. Ostavite da se ohladi 20 minuta i obrnite. Nemojte da čekate duže od toga, biće svakako lep, ali pazite, objasnila je devojka koja se predstavlja kao "Kaćolina" na TikTok - u.

@__kacolina ✨Obrnuti banana lebac✨ Sastojci: Za karamel: - Šećer 160gr - Voda 2 kašike - So prstohvat 1. Vodu i šećer pomešati i istopiti na laganoj vatri. Povremeno promućkati šerpu u kojoj se topi, a ako ostanu kristali neotopljeni može i varjačom malo. 🤷🏻‍♀️ Ja sam promešala i ispao je top! 2. Prelijte banane karamelom. Za kolač: - 3 banane (malo zrelije) za testo - Braon šećer 200gr - Ulje 180ml - Kisela pavlaka/grčki 120gr - Jaje 2 kom - Vanila po ukusu - Brašno 240gr - So kaščica - Soda bikarbona 1/2 kaščice - Prašak za pecivo 1/2kaščice - Cimet po ukusu - Čokolada 200gr (50-60%kakaa) 3.Pomešajte posebno mokre i suve sastojke. Sastavite ih i sipajte preko banana. 4. Pecite oko 50minuta na 170-180. 5. Ostavite da se ohladi 20min i obrnite. Ja sam se zeznula i sačekala malo duže, svakako je lep Prijatno! Recept nije moj, videla sam ga davno na instragramu, bogapitaj gde 🤷🏻‍♀️Ako neko zna neka označi tvorca✨ #cake #bananabread #caramel #upsidedowncake #recept #recipe #kacolina #kuvanje #cooking #chocolate #kolac #recipesoftiktok #treninding #tiktok ♬ original sound - Kaćolina

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading