ŠARGAREPICE ILI USKRŠNJA JAJA? Pogledajte dva dekorativna i preukusna slatkiša - ne može jednostavnije, a ni lepše!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.04.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi recepti ostavljaju dovoljno prostora za kreativnost.

ŠARGAREPICE ILI USKRŠNJA JAJA? Pogledajte dva dekorativna i preukusna slatkiša  - ne može jednostavnije, a ni lepše!

Foto: Instagram video/jelenadoskovic, TikTok/ chica_shtikla_kashika

Bliži nam se Vaskrs, a ako ste onaj tip koji voli dekoraciju kako kada je reč o hrani tako i generalno, morate probati keks šargarepe i punjena jaja. Sve se jednostavno pravi, i ne morate biti profesionalci da bi vam ovo uspelo. 

Šargarepice

200 grama mlevenog keksa 

200 grama maskarpone sira 

200 grama bele čokolade 

Jedna kašika arome vanile 

Grančice ruzmarina 

Priprema: Čokoladu istopiti pa onda dodati mleveni keks, aromu vanile i maskarpone sir. Podelite smesu na otprlike 8 delova, oblikujte je kao na fotografiji ispod i ostavite u frižider da se ohladi. Kada su se ohladile prelijete ih čokoladom, pa onda stavite grančice ruzmarina. 

Jaja:

Za fil:

200 grama mlečne cokolade

200 mililitara slatke pavlake

Još:

par jagoda (5 komada)

malo mlevenog keksa (oko 60 grama)

Za čokoladna jaja:

200 grama mlečne cokolade

- Za početak bilo bi dobro recimo da se setite veče pre nego što planirate pripremu ili nekoliko sati ranije da iseckate mlečnu čokoladu, pa ugrejete slatku pavlaku do vrenja. Pospite je preko čokolade, sačekate minut, pa umešajte tako da ne ostane ni jedan delić već da čokolada bude potpuno tečna. Ostavite to u frižideru preko noći a onda samo umutite kada vam je potrebno mikserom u divan čokoladni fil. I zapamtite - birajte mlečnu čokoladu koju volite jer vam od nje zavisi i ukus.


- Čokoladu za jaja otopite lagano na pari ili u mikrotalasnoj uz mešanje i sačekate da se prohladi pa njom premažite silikon i to u dva sloja. Posle prvog puta ostavite koji minut kalup u frižideru pa pređite kašičicom ili četkicom još jednom. Lagano izvadite jaja iz kalupa, budite nežni kod ivica posebno, a onda sipajte na dno jaja malo mlevenog kesa, sitno iseckanih jagoda i fil - objasnila je Jelena Dosković u objavi na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading