NAJLEPŠA POSNA KEKS TORTA SA PUDINGOM: Slatkiš spreman za nekoliko minuta!

Autor: N.J.

Lifestyle

09.04.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte ovo posno savršenstvo.

NAJLEPŠA POSNA KEKS TORTA SA PUDINGOM: Slatkiš spreman za nekoliko minuta!

Foto: Printscreen/YouTube/ Domaći Recepti

Danas su Cveti i na ovaj dan obeležava se ulazak Isusa Hrista u Jerusalim. U crkvenom kalendaru, ovaj praznik se obeležava crvenim slovom. Danas se posti zato predlažemo da probate odličnu keks tortu od nekoliko sastojaka. Preukusna je, a mogu je napraviti čak i deca. 

Sastojci: 

600 mililitara negaziranog soka od pomorandže 

80 grama pudinga od vanile

3 kašike kristal šećera 

100 grama crne čokolade 

200 grama posnog margarina 

200 grama žele bombona

200 grama oraha 

500 grama posnog keksa 

Foto: Printscreen/YouTube/ Domaći Recepti

Pravljenje torte

Priprema: 

U činiju sipajte puding od vanile, šećer i malo soka od pomorandže. Ostatak soka stavite na ringlu da provri. Dodajte prethodno umućen puding i šećer i mešajte dok se ne stegne. Stavite i margarin sitno iseckan na kockice. Sklonite sa ringle kada se sjedinilo. 

Keks izlomite na komadiće. Iseckajte sitno žele bombone, čokoladu i orahe. Puding dodajte keksu, a onda i čokoladu, žele bombone i orahe. Sjedinite varjačom. 

Potreban vam je kalup prečnika 24 ili 26 cm, obložite ga aluminijumskom folijom. Stavite smesu i preko ponovo stavite foliju. Ostavite je preko noći u frižider. Skinite foliju pa preko stavite tacnu sutradan i okrenite je kako bi “ispala” na tu tacnu. Otopljenu čokoladu sa tri kašike ulja iskoristite kako biste prelili čokoladu. Na ivice možete staviti posni šlag ako želite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading