DA LI STE PROBALI NAJBOLJU TORTU NA SVETU? Ovo je ARGENTINSKO ČOKOLADNO ČUDO i od sada ćete samo ovo jesti!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.02.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li znate da je ovo jedna od najukusnijih torti?

DA LI STE PROBALI NAJBOLJU TORTU NA SVETU? Ovo je ARGENTINSKO ČOKOLADNO ČUDO i od sada ćete samo ovo jesti!

Foto: YouTube/ What to Сook

Osim što je ovo jedna od najukusnijih tortica na planeti, odlična je vest da istu možete i sami napraviti. Evo i kako. Recept je krajnje jednostavan, a čokoladna torta je pravo zadovoljstvo koje sebi možete priuštiti. Evo šta vam je potrebno za pripremu.

Kupite:

150 grama krem sira

30 grama ili 2 kašike pavlake

230 grama čokoladnog keksa

Jedna šolja instant kafe

30 grama crne čokolade

200 grama kondenzovanog mleka

Foto: YouTube/ What to Сook

Čokoladna torta spremna za jelo

Priprema: 

U jednu posudu stavite krem sir i kondezovano mleko, umitite mikserom dok smesa ne postane vazdušasta. Dodajte pavlaku u smesu i nastavite da mešate. Smesa bi trebalo da bude svetlo braon boje bez grudvica, probajte kako biste proverili ukus, odnosno da vidite da li vam jačina odgovara.

Skuvajte jednu šolju instant kafe i sipajte u plitku posudu. Čokoladne keksiće, jedan po jedan, umočite u kafu, pazite da ih ne zadržavate mnogo u njoj da se ne bi raspali.

Papir za pečenje stavite u neki pleh. Čokoladne keksiće krenite da postavljate na papir za pečenje, jedan po jedan, verovatno ćete morati da polomite koji komad kako biste dobili pravilan geometrijski oblik koji pokriva celu površinu dna. Uzmite kašiku i njom zahvatite malo smese, ravnomerno rasporedite preko keksića, tako da ih smesa skroz prekrije. Preko toga ide još jedan sloj keksića, a preko njih smesa, nastavite sa dodavanjem slojeva dok ne zavšite sa celom količinom smese i keksa.

Neka torta ima bar četiri sloja. Ako hoćete da je ukrasite, istopite pola crne čokolade  i ravnomerno rasporedite, a polovinu izmrvite preko vaše torte. Prekrijite je plastičnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne najmanje četiri sata. Što je više ostavite da se hladi, torta će biti ukusnija, prenose "Domaći kolači".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading