UKUS KOJI SE NE MOŽE OPISATI REČIMA: Sočna torta sa malinama i piškotama

Autor: N.J.

Lifestyle

31.01.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Torta sa malinama i piškotama lako se pravi, a tako brzo pojede.

UKUS KOJI SE NE MOŽE OPISATI REČIMA: Sočna torta sa malinama i piškotama

Foto: YouTube/ Obilna hrana

Torta sa malinama i piškotama sprema se veoma brzo, a nakon jednog sata kada se stegne možete uživati u slatkim zalogajima. Za ovu osvežavajuću tortu ne treba vam rerna, sve se sprema odmah, bez čekanja. Recept je pred vama!

Potrebno vam je:

250 grama smrznutih malina

80 grama šećera

30 grama kukuruznog skroba

Jedna pomorandža

Piškote

150 grama krem sira

50 grama šećera u prahu

150 mililitara slatke pavlake

15 grama kakao praha

Foto: YouTube/ Obilna hrana

Torta sa malinama i piškotama

 Priprema:

Maline, šećer i kukuruzni skrob stavite u šerpu pa na ringlu i kuvajte sve dok se ne zgusne, ali na tihoj vatri i pazite da ne zagori. Iscedite sok od jedne narandže. Piškote poređajte u činiju koja će vam poslužiti za tortu koju pripremate. Piškote prelijete sa malo soka od pomoradže, a ona stavite preko maline koje ste pripremili. Stavite preko još jedan red piškota, pa opet prelijte sokom od pomorandže. Stavite soka toliko da piškote lepo upiju, ali ne da se raspadaju od tečnosti. Odložite u frižider da se stegne.

U jednu činiju sipajte krem sir i šećer u prahu. Sve sjedinite, pa dodajte slatku pavlaku. Sve umutite mikserom pa dodajte kakao prah. Mešajte dok ne dobijete svetlo braon boju. Stavite fil preko piškota. Ostavite u frižideru jedan sat i izrendajte preko čokoladu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading