OVAKO HOLIVUDSKE ZVEZDE SKIDAJU KILOGRAME ZA ČAS: Ovih pet namirnica imaju efekat kao lek za mršavljenje!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.03.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta koriste holivudske zvezde kako bi skinule nagomilane kilograme.

OVAKO HOLIVUDSKE ZVEZDE SKIDAJU KILOGRAME ZA ČAS: Ovih pet namirnica imaju efekat kao lek za mršavljenje!

Foto: Shutterstock

Prvobitno, neke poznate ličnosti pribegle su striktnijim merama kako bi skinule nagomilane kilograme. Reč je o leku koji je preporučen osobama koje boluju od dijabetesa tip 2, a sada će lekari početi da prepisuju taj lek i ljudima koji su gojazni. Zove se Vegovi i pomogao je starleti Kim Kardašaijan da uđe u haljinu Merilin Monro, ali i Elonu Musku. Ipak, naravno, ako ne bolujete od dijabetesa nije ni normalno da na svoju ruku uzimate lekove i to iz potpuno drugih razloga.

Inače, oni postižu mršavljenje tim lekom, zato što sadrži semaglutid koji služi za uklanjanje masti i oponaša ulogu prirodnog hormona koji se zove GLP - 1. Nutricionistkinja Emi Beket objasnila je kako utiče lek na mršavljenja:

- Ovaj hormon normalno se proizvodi kao odgovor na otkrivanje hranjivih materija kada jedemo. GLP-1 deo je signalnog puta koji vašem telu govori da ste jeli i priprema ga da koristi energiju koja dolazi iz vaše hrane. Koja hrana može izazvati istu reakciju? Energetski bogata hrana, koja je obično sa visokim udelom zdravih masnoća, proteina ili jednostavnih šećera, podstiče lučenje GLP - 1 u telu - objašnjava.

Foto: Shutterstock

Devojka tužna zbog hrane koju mora da jede da bi smršala

Namirnice koje pospešuju nivo GLP-1:

Avokado
Orasi
Nemasni izvori proteina poput jaja
Povrće
Cele žitarice


- Zbog toga vam dijete s visokim udelom masti, vlaknima i proteinima mogu pomoći da se duže osećate sito. To je i razlog zašto je promena ishrane deo kontrole težine i dijabetesa tipa 2 - rekla je.

Foto: shutterstock

Servirana zdrava hran

Šta je učinkovitije?

Lekovi imaju nuspojave poput mučnine, povraćanja, dijareje i drugo.

- Osim toga, kada ga prestanete uzimati, osećaj potisnutog apetita nestaje, a ljudi osećaju glad kao pre - rekla je ona za "Sun".

Zaključak je - šta su vaši prioriteti tako ćete i odlučiti da li je bolje zdravije se hraniti ili da kilažu dovedete u red lekovima. Svakako uzimanje bilo kog leka samostalno bez ikakve preporuke lekara, nije ni približno pametna odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading