NAJPOZNATIJA SRPSKA SUJEVERJA O HRANI: Ovo će pomoći ženi da ostane u drugom stanju, a evo šta uraditi sa hlebom i nudlama!

Autor: N.J.

Lifestyle

06.12.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska narodna verovanja izuzetno su zanimljiva.

NAJPOZNATIJA SRPSKA SUJEVERJA O HRANI: Ovo će pomoći ženi da ostane u drugom stanju, a evo šta uraditi sa hlebom i nudlama!

Foto: Photo by Louis Hansel on Unsplash

Žena jede sendvič

Srpska sujeverja  zaista su jedna od zanimljivijih. Mačku povezujemo sa nesrećom, ogledalo sa gubitkom, a hleb sa pehom. Srpska sujeverja su mnogobrojna, uglavnom se odnose na svakodnevni život, a postoje i ona koja se tiču hrane. 

Jedno od najpopularnijih sujeverja je o gorpeomenutoj crnoj mački. Ako ona pređe put, smatra se da to donosi nesreću. Nikada nije precizirano koju vrstu nesreće. Potpuno suprotno crnoj mački je crni pas. Ako vam crni pas pređe put, to je sreća.

Hleb

Uglavnom sujeverja koja imaju veze sa hranom, najviše se tiču hleba. Zato, neki ljudi ne vole da seku hleb nedeljom nožem, a drugi veruju da ako sečeš oba kraja hleba, to će "osloboditi đavola da leti po kući", a prema evropskom sujeverju, hleb ne bi trebalo da bude spušten na sto, već da stoji uspravno jer u suprotnom donosi peh.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Lezzetli Tarifler

Hleb u obliku lepinje sa susamom

Nudle

Sigurno ste bar nekada u životu pokušali da presečete nudle viljuškom. Nemojte to raditi, jer su duga rezanca bitna, ona se srču da biste imali dug život. A, ako ih presečete, na bilo koji način, veruje se da tako sebi skraćujete život.

Beli luk

Ovo vam je možda i poznato, smatra se da "štiti od zlih pogleda".

Foto: Shutterstock

Osoba seče beli luk nožem

Jaje

Ako izlupate jaje i unutra vidite da ima dva žumanca onda to znači da vam uskoro sledi brak ili da ćete dobiti blizance. Sa druge strane, ako postoji crna mrlja u jajetu to je loš znak.

Da li vi verujete u ovo?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading