Ministar privrede tražio institucijalnu podršku prijektu "Žene su zakon", NALED uz Bastu!

Autor:

Vesti

05.12.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Rade Baste danas je Skupštinu Srbije uneo majicu s natpisom "Žene su zakon".

Ministar privrede tražio institucijalnu podršku prijektu "Žene su zakon", NALED uz Bastu!

Foto: Republika

Rade Basta

Kako je naveo u obrazloženju, smatra da akcija Žene su zakon zaslužuje i institucionalnu podršku kako bi se poboljšao status žena.

- Moramo da radimo na poboljšanju uslova rada za žene, a posebno za majke, kao i na poboljšanju poslovne klime za sve preduzetnice - naveo je on.

Ministar je od početka mandata istakao je da je usmeren na bolji položaj žena preduzetnica i razvoj malih i srednjih preduzeća. To je izazvalo lavinu, te su počele da stižu poruke podške ne samo iz Srbije, već i čitavog regiona.

NALED podržao Bastu

Predstavnice Ministarstva privrede imale su danas konstruktivan razgovor sa predstavnicima NALED-a o saradnji po pitanju primene mera i aktivnosti novog pravnog okvira za privredna društva koja su u vlasništvu Republike Srbije, a radi kandidovanja ove oblasti u okviru projekta MATRA regionalnog fonda Holandske ambasade.

U okviru predložene komponente za podršku NALED-a Sektoru za kontrolu i nadzor javnih preduzeća u Ministarstvu privrede, dogovoreni su preliminarni koraci radi uspostavljanja saradnje na implementaciji novog pravnog okvira za privredna društva koja su u vlasništvu Republike Srbije.

Takođe, NALED-u je predstavljen projekat Ministarstva privrede „Žene su zakon“, koji su predstavnici ove organizacije podržali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading