Basta: Studenti su kičma razvoja srpskog društva (FOTO)

Autor:

Vesti

28.11.2022

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Studenti su kičma razvoja srpskog društva i treba im omogućiti da rade i zarade dok studiraju, poručio je ministar privrede Rade Basta.

Basta: Studenti su kičma razvoja srpskog društva (FOTO)

Foto: Privreda.gov.rs

Na sastanku sa predstavnicima Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju (SAMS) Pravnog fakulteta u Beogradu Basta je istakao da razume muke studenata i njihovih roditelja jer se i sam suočavao sa istim problemima tokom studiranja.

- Nije sramota raditi i zaraditi u periodu studiranja. Većini roditelja je školovanje dece veliki udarac na kućni budžet i zato želimo da pružimo šansu mladim ljudima, koji su kičma razvoja našeg društva u celini, da stiču nova znanja i iskustva. Tako ćemo i mi postati bolji - istakao je Basta u razgovoru sa studentima.

Ministar je studentima obrazložio svoju ideju da se uvede klizno radno vreme za studente tako da obrazovanje ne trpi, a da se u isto vreme pomogne roditeljima.

Foto: Privreda.gov.rs

Rade Basta na sastanku SAMS-a

- Pohađanjem stručne prakse, odnosno rada tokom školovanja, studenti stiču neophodna znanja i iskustva i to je odličan pravac za stvaranje budućih kvalitetnih kadrova. Kao ministar pružiću podršku mladima jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost - naveo je Basta te dodao da, kada bi svaki ministar u svoj resor primio 10 mladih ljudi, to bi značilo iskustvo za 280 studenata.

Predstavnik studenata Luka Đurić rekao je da nikada do sada nisu bili na sastanku sa ministrom u Vladi Srbije i zahvalio se Basti na izdvojenom vremenu.

- Zalažemo se za to da se privreda približi studentima - poručio je Đurić.

Foto: Privreda.gov.rs

Studenti

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading