DAČIĆ SE SASTAO SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA KATARA: Dugogodišnji politički dijalog učvrstio je saradnju dveju zemalja

Autor:

Vesti

24.11.2022

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Države Katar šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al Tanijem.

DAČIĆ SE SASTAO SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA KATARA: Dugogodišnji politički dijalog učvrstio je saradnju dveju zemalja

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ocenio je odnose dve zemlje kao izuzetno prijateljske, te izrazio nadu da će se nastaviti visok nivo kontakata, ali i praktične saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomije i investicija.

Republika

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Katara

Sagovornici su se saglasili da je intenzivniji politički dijalog u poslednjih nekoliko godina rezultirao suštinskim unapređenjem bilateralne saradnje, ali su takođe zaključili da postoji i neiskorišćen potencijal, naročito u oblastima ekonomije, privrede i poljoprivrede.

U kontekstu zajednički izražene želje za daljim jačanjem odnosa i intenzivnijom razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, ministar Dačić iskoristio je priliku da pozove svog katarskog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Dačić pohvalio je organizaciju svetskog prvenstva u fudbalu i izrazio zahvalnost na pozivu za posetu ministru spoljnih poslova i ministru sporta Katara.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading