Ministar Vesić: Francuska ostaje strateški partner Srbije u Evropi

Autor:

Vesti

18.11.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Srbiji Pjerom Košarom, sa kojim je razgovarao o nastavku i unapređenju saradnje u oblastima infrastrukture.

Ministar Vesić: Francuska ostaje strateški partner Srbije u Evropi

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ovom prilikom ministar Vesić je rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Francuske stabilni i tradicionalno prijateljski i da je jačanje političke i ekonomske saradnje sa Fracuskom jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Goran Vesić je izrazio nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja Srbije i Francuske nastaviti i u buduće, a posebno kada su u pitanju strateški važni infrastrukturni projekti u Beogradu i Srbiji.  

Ministar je naveo da su neki od tih projekata i beogradski metro, izgradnja fabrika otpadnih voda u okviru projekta „Čista Srbija", kao i projekat koncesije za beogradski aerodrom.

Ambasador Republike Francuske Pjer Košar zahvalio se ministru na toplom prijemu i čestitao nedavno stupanje na novu dužnost u Vladi Srbije. 

Košar je istakao da su odnosi između Srbije i Francuske veoma snažni u raznim oblastima, naročito u oblasti modernizacije infrastrukture i najavio nameru Francuske da aktivno nastavi saradnju sa Srbijom.

On je izrazio zahvalnost Srbiji na poverenju koje ukazuje Francuskoj i njenim preduzećima da aktivno učestvuju na tržištu Srbije.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading