UHAPŠEN PRIPADNIK GRUPE SA VRAČARA: Miloš Andrijević "pao" u Holandiji

Autor:

Hronika

18.11.2022

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da su od odeljenja Interpola u Hagu dobili obaveštenje da je po međunarodnoj poternici uhapšen Miloš Andrijević (37), jedan od osumnjičenih za pripadnost kriminalnoj grupi sa Vračara.

UHAPŠEN PRIPADNIK GRUPE SA VRAČARA: Miloš Andrijević "pao" u Holandiji

Foto: Ilustracija: Republiak.rs, MUP Srbije

Protiv njega je u sklopu istrage koja se vodi protiv još 37 osoba pokrenuta istraga zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pomaganja u  ubistvu Aleksandra Halabrina. On je, kako tvrdi TOK u naredbi za istragu, prikupljao informacije o Halabrinu, prenose Novosti. 

Telo Aleksandra Halabrina nađeno je dva meseca posle nestanka, tačnije u maju 2020. godine u plitkom "grobu" kod Sopota.

Njega je, kako u naredbi navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, nekoliko pripadnika OKG Vračarci pratilo, lociralo, a Vladimir Kovačević bio blizak sa njim ga je namamio da dođe u iznajmljeni stan u kojem je ubijen, a kasnije zakopan na pomenutom mestu nedaleko od Sopota.

Noge i trup su bili u zemlji zamotani u kesu, gornji deo tela je bio otkriven i bio je nag.

Istraga protiv "Vračaraca" pokrenuta je 12. novembra. Tvrde se da su ovu kriminalnu grupu predvodili Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara i Ćopavi i Uroš Piperski.

Halabrin je navodno bio povezan sa Lazarom Vukićevićem čije ubistvo se stavlja na teret klanu Belivuk. Motiv za Halabrinivu likvidaciju je navodno bio taj što su Vušovićevi ljudi saznali da on planira da ubije Uroša Piperskog i Darija Đorđevića.

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG Vračarci, osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Navodi se da su radili su za "kavački klan" na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i to da su sarađivali sa ekipom Veljka Belivuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading