NEROVATNO JEDNOSTAVAN TRIK DA TEČNOST NE POKIPI TOKOM KUVANJA: Treba vam samo ulje!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.11.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako vam tečnost neće pokipeti.

NEROVATNO JEDNOSTAVAN TRIK DA TEČNOST NE POKIPI TOKOM KUVANJA: Treba vam samo ulje!

Foto: Foto; Shutterstock

Praktičan trik će vam pomoći u pripremi svakog jela. Sigurno se svima, bilo da ste vešti u kuhinji ili ne, dogodilo da vam jelo pokipi čak i ako ste pazili da se to ne desi. To nije ništa strašno, ali se napravi nered, svuda bude voda, ili još gore mleko, koje se ulepi pa onda to prelazi u mučno čišćenje i tako dalje. Kako naš narod kaže bolje sprečiti nego lečiti.

Zbog praktičnosti mnogi primenjuju ovaj trik. Umesto da stojite pored ringle i premeštate šerpu sa jedne na drugu ringlu, trebalo bi samo ubrus da nauljite i obrišete vrh šerpe. Tako tečnost neće pokipeti.

Trik sa varjačom

Sigurno ste čuli za trik sa varjačom! Što znači potrebna vam je drvena varjača koju ćete samo staviti iznad sredine šerpe i tako kuvati jelo. Kažu da ona ne može u potpunosti sprečiti jelo da pokipi, ali da može olakšati kuvanje i sprečiti da iskipi u momentima dok niste pored šporeta. Misli se da da ovo funkcioniše, ali da postoji i situacija kada to neće pomoći. To je zapravo kada se varjača ugreje i i para više neće prelaziti u  tečno stanje u kontaktu sa njom.

Foto: printscreen

Sređena kuhinja

Ulje, ali u vodu

Za iznenadno kipljenje navodi se i ulje koje bi trebalo da sipate u vodu koja ključa. Potrebna vam je samo jedna kašika.

Kako da jelo ne zagori?

Ako ste početnik i ne znate na koji način da spremite jelo, ili vam se desi da je spoljašnjost skoro pa crna, a musaka na primer unutra živa, dok se jelo peče prekijte ga aluminijumskom folijom. Tako jelo možete peći neko vreme, a da ne brinete da će gornji deo izgoreti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading