ŠOKANTNO: Ruski doktor otkrio koje srpsko jelo je "ubistvo" za srce i pritisak

Autor: N.J.

Lifestyle

10.10.2022

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ručak ne možemo da zamislimo bez ovog jela.

ŠOKANTNO: Ruski doktor otkrio koje srpsko jelo je "ubistvo" za srce i pritisak

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Doktor Andrej Bobrovski, ruski nutricionista i doktor medicinskih nauka, otkrio je da čorbice od mesa, bilo kog, mogu da budu štetne po zdravlje.

Kako je objasnio, ako redovno jedete ovo domaće jelo povećavate rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

- Dokazano je da su mnoge savremene bolesti povezane sa stalnom upotrebom zasićenih masnih kiselina, odnosno životinjskih masti - rekao je dr Bobrovski i objasnio je da mislio na takve bolesti kao što su ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar prenosi Naj žena.

Foto: youtube.com/Letina kuhinja

Hrana

Dr Bobrovski je skrenuo pažnju na opasnost od popularnog jela.  A "tajna" se krije u tome što njegova redovna upotreba neprimetno šteti srcu. Činjenica je da se, prema rečima lekara, negativan uticaj zasićenih masnih kiselina na zdravlje ponekad primećuje prekasno, jer se, na primer, ateroskleroza razvija godinama, a da se pri tome ne oseća.

Top saveti za zdraviju ishranu

Ulje zamenite puterom.

Jedite za užinu orahe, bademe...

Hrana koja doprinosu zdravlju srca je riba, povrće, pasulj, orašasti plodovi, semenke.

Foto: pixabay.com

Bademi

Ne gledajte samo šta jedete već i koliko jedete! Svi saveti su bezvredni, ako ne pazite na količinu koju unosite.

Izbegavajte trans masti, one se nalaze u: margarinu, slatkišima, zamrznutom pecivu.

Da zaključimo, najbolja ishrana koja pozitivno utiče na rad srca sadrži voće, povrće, mahunarke, orašaste plodove, uz umerenu konzumaciju ribe i mlečnih proizvoda, ali i prerađene hrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
nekko

12.10.2022 18:18

Ne! Najveci problem za kardiovaskularni sistem su ugljeni hidrati. Mnooogo su opasniji od zasicenih masnih kiselina. Stalno grickanje konstantno drzi insulin visoko cime se stvara insulinska rezisencija. Takodje, insulin stvara onu cuvenu masnocu u krvi, ne svinjska masta i meso. Sta je u poslednje vreme sa tim veganskim lobijem? Sta pokusavaju? Ja mogu da dokazem da je vegetarijanstvo i veganstvo nezdravo. Najvise belancevina ima upravo u crvenom mesu. To da nadomeste, vegani uzimaju suplemente koji su mnogobrojno stetniji.