ZIMNICA ZA GURMANE: Pikantne papričice punjene sirom

Autor:

Lifestyle

11.10.2021

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćice koje se drže tradicije i radije prave zimnicu nego što je kupuju u marketima svake jeseni požele da obogate asortiman koji će ponuditi članovima porodice.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Za one koji su gurmani i vole da uz povrće pojedu i nešto konkretnije predlažemo novi recept - pikantne papričice punjene sirom i zalivene maslinovim uljem. Savršeno se slažu uz vruć doamći hleb ili pogaču, a mogu da budu i deo bogatog slavskog predjela.

Sastojci:

25 gr soli
25 gr šećera
0,5 dl alkoholnog sirćeta
pola litra vode
25-30 mini papričica
150 gr punomasnog mekog sira
ruzmarin
origano
maslinovo ulje

Priprema:

U šerpu sipajte so, šećer, sirće i vodu, pa ostavite da provri. Za to vreme papričice operite i očistite. Proključalu tečnost sklonite sa ringle, u nju dodajte papričice i ohladite.

Za punjenje usitnite sir i dodajte ruzmarin i origano. Sve sjedinite.

Svaku papričicu napunite smesom od sira. Kad napunite sve papričice, stavite ih u teglu i sipajte maslinovo ulje do vrha.

Pasterizujte tako što ćete teglu okrenuti na poklopac i staviti u šerpicu sa hladnom vodom. Ostavite da proključa i od momenta kada proključa ostavite 10 minuta na ringli, zatim isključite ringlu, a teglu ostavite u šerpici da se ohladi do sutradan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading