Kako do Worda besplatno? Evo nekoliko načina!

Autor: b92.net

Razonoda

02.09.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako niste zahtevan korisnik kojem trebaju napredne usluge i funkcionalnosti postoji nekoliko načina kako možete da koristite Microsoftov program za obradu teksta bez plaćanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Microsoft je naime dugo besplatno nudio program Word Viewer, pomoću kojeg možete otvoriti bilo koju datoteku formata .docx bez plaćanja pune verzije Office-a. Pre nekoliko godina taj je program "penzionisan", a njegovo mesto zauzeo je Word Mobile. 

Aplikaciju Word Mobile možete da instalirate na bilo koji pametni telefon, laptop, desktop računar ili tablet. Ako ga instalirate ga na ove uređaje nećete moći da stvarate nove dokumente ili da ih uređujete, već samo da otvarate postojeće i čitate ih. Aplikacija je dostupna u Microsoft Storeu. 

Microsoft Office u izdanjima za pametne telefone i tablet računare ima niz zasebnih aplikacija pa možete da preuzmete samo Word, a ne i Excel ili PowerPoint, recimo. I da - to je potpuno besplatna verzija Worda, koja se može bez problema da se nosi s prikazom tablica i grafikona. 

Foto: pixabay.com

Ako imate Chromebook s aplikacijama za Android, otvorite Googleovu prodavnicu Play i preuzmite Microsoft Word za Android. Funkcionisaće će isto kao što bi na tablet računaru, a dobro radi i s tastaturom. Solidno rešenje ako niste zahtevan korisnik. 


Office Online je besplatan servis koji omogućava pristup dokumentima pomoću web pretraživača na bilo kom računaru. Za razliku od drugih aplikacija neće napraviti cirkus s formatiranjem teksta kakvo koristi Microsoft Word. Najveći nedostatak je to što ne funkcioniše bez internet veze. 

Dostupan je u Microsoftovoj prodavnici Store.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading