VUČIĆU STIGLA VAŽNA PORUKA! Si Đinping čestitao predsedniku Srbije pobedu na izborima!

Autor: Republika

Vesti

05.04.2022

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski predsednik Si Đinping uputio je čestitku Aleksandru Vučiću povodom ponovnog izbora za predsednika Srbije.

VUČIĆU STIGLA VAŽNA PORUKA! Si Đinping čestitao predsedniku Srbije pobedu na izborima!

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Si je u poruci istakao da je poslednjih godina sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održalo snažan razvojni zamah, pri čemu dve strane vide čvrsto političko međusobno poverenje i plodnu bilateralnu praktičnu saradnju.

Suočene sa velikim globalnim promenama koje nisu bile viđene u jednom veku, dve strane čvrsto poštuju jedna drugu, tretiraju jedna drugu kao jednake i udružuju ruke u izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, dajući pozitivan doprinos očuvanju međunarodne jednakosti i pravde, rekao je on.

Si je rekao i da pridaje veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa i da neguje dobar radni odnos i prijateljstvo sa predsednikom Vučićem.

On je dodao da je spreman da sa predsednikom Vučićem radi na jačanju strateške komunikacije, učvršćivanju političkog međusobnog poverenja, proširenju i produbljivanju obostrano korisne saradnje na svim poljima dveju zemalja i usmeravanju kinesko-srpskih veza ka novim dostignućima, kako bi dobro došlo do dve zemlje i njihov narod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading