Devojčica je umrla u paklu droge, a od herojskog čina njenih roditelja suze same kreću!

Autor: D. S.

Hronika

08.11.2018

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji petnaestogodišnje Sofije S., koja se predozirala jednom tabletom ekstazija, donirali su njene organe i tako spasli čak četiri života! Iako su se pre samo dva dana suočili sa najvećom životnom tragedijom, gubitkom svog deteta, ovi heroji su uspeli da ostanu dovoljni prisebni, ali pre svega humani, i doneli ovakvu odluku.

RepublikaFoto: facebook.com
Sofija S. (15)

Kako saznajemo, sve se odigralo u nekoliko sati, od trena kada su roditelji shvatili da je njihova ćerka usled moždanog udara upala u komu i doživela moždanu smrt. Tada su odlučili da doniraju njene organe - bubreg, srce, jetru i rožnjaču. Zahvaljujući ovakvoj odluci Sofijinih roditelja, njen bubreg uspešno je transplantiran tridesetjednogodišnjem muškarcu, a transplantacija srca izvršena je juče u Kliničkom centru Srbije. 

Podsetimo, Sofija S. iz Aranđelovca umrla je nakon što se, kako se sumnja, predozirala ekstazijem.

 

 

Devojčici je pozlilo 2. novembra ove godine nakon što je na privatnoj žurki uzela jednu tabletu narkotika, a preminula je četiri dana kasnije na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

Presađeni su Sofijini bubreg, srce, jetra i rožnjača

Nikola B. (21) iz Aranđelovca uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je doneo drogu na žurku. Prema saopštenju policije, Nikola je na žurku doneo sedam tableta, od kojih je Sofija uzela jednu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading