PORODICA BOGDAN U SELU KAJTASOVO U NEVERICI: Nismo otrovali našu mezimicu!

Hronika

27.09.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedina naša ćerkica je otišla", kroz suze je zapomagao Pavel Bogdan, otac male Milice, devetogodišnje devojčice iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve, koja je zbog trovanja u nedelju preminula u Opštoj bolnici u Vršcu. Roditelji, koje su zbog tekstova u pojedinim medijima optužili da su mališane zapostavljali, čak otrovali, tvrde da svoju decu vole i čuvaju koliko mogu u teškim uslovima u kojima žive.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Majka i otac preminule devojčice

Iznenadna smrt deteta celo selo zavila je u crno, a sa svećama i cvećem u rukama čini se da su se svi meštani juče okupili ispred trošne kuće siromašne porodice Bogdan. Jecaji dopiru iz kuće, a poklopac belog kovčega naslonjen na kapiju čeka malu Milicu, koja će danas u 14 sati biti sahranjena na groblju u selu Kajtasovo.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Kuća porodice Bogdan

BEZ VODE I STRUJE

Oljušteni malter sa zidova, izlomljena stakla na prozorima, bunar u dvorištu, jedini izvor vode za mališane kojih je u ovoj kući do skoro bilo sedmoro, ogledalo su teških uslova u kojima živi sada osmočlana porodica. U dvorištu je nekoliko kokošaka i koza, jedan od izvora za preživljavanje. Neutešan otac, očiju punih suza, priča za Srpski telegraf o svojoj miljenici i o napadima na svoju porodicu.

- Ne verujemo da je nema, još juče je trčala po ulici za loptom. Naša Milica bila je mezimica, naša jedina ćerka. Sada nam je ostalo šest sinova, dvojica su u bolnici u Tiršovoj jer su se razboleli od tuge kada su čuli da im je sestra mrtva. Ne mogu to da prihvate. Majka Zorica je van sebe. Kako će živeti bez svoje lepotice. Ne znam zašto dolaze novinari ni ko je vas zvao, optužili su nas da smo rođenu decu otrovali, a mi ih volimo više od svega i pazimo koliko možemo - jedva zadržavajući suze rekao nam je Pavel.

OTAC: Pričaju da nismo pazili svoju decu, da su pojeli nešto, pa se otrovali, a mi ih volimo više od svega

Milica se u subotu igrala sa drugaricama i braćom oko kuće, kada je iznenada počela da povraća, skočila joj je temperatura i zabolela je glava. Roditelji su je odveli u vršačku bolnicu, ali nije joj bilo spasa. Energična, živahna, vesela devojčica, kako je opisuje selo, koja je igrala fudbal sa braćom, u trenutku je otišla.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Tuga u porodičnoj kući male Milice

- Pišu da nismo pazili svoju decu, da su pojeli nešto, pa se otrovali, pa nisu oni maloumni da jedu bilo šta sa ulice. Ne znamo šta se dogodilo sa Milicom, lekari valjda znaju. Rađena je obdukcija, a rezultati će biti za mesec dana. Pazimo ih koliko možemo, žena ne radi, a ja se snalazim. Radim u polju, berem kukuruz, pecam ribu, deca mi nisu gladna - kaže otac i kroz zube dodaje da primaju socijalnu pomoć od 22.000 dinara mesečno.

TREBALA IM JE POMOĆ

Na prozoru kuće slika male lepotice, na vratima umrlica...

- Kuku, majko, šta će sad bez nje! Imali su sedmoro dece, a bez struje, bez vode, kao u srednjem veku. Trebalo im je pomoći, svi smo znali koliko teško žive. Sada smo svi iz sela skupili pare da damo, da im se nađe. Dobri ljudi vole svoju decu, koja su divno vaspitana. Milica se, čini mi se, juče igrala po selu, svi smo je voleli, ali eto. Bog uzima najbolje - u suzama priča prva komšinica iz sela, koja nas je zamolila da ostane anonimna.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Celo selo tuguje, nezapamćena tragedija

Podsetimo, devetogodišnja devojčica iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve preminula je u nedelju u Opštoj bolnici u Vršcu, dok su njena dva brata u utorak poslata na dalje lečenje na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Lekari su rekli da su sva deca bila neuhranjena i veoma slabog opšteg stanja. Sumnja se da je u sva tri slučaja u pitanju trovanje. Kako su saopštili iz vršačke bolnice, koja je pre samo nekoliko dana bila u žiži javnosti zbog smrti osmogodišnjeg dečaka, devojčica je u nedelju u toku noći primljena na lečenje zbog povraćanja i povišene temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lidija

27.09.2018 06:17

More da te vidim da svoju decu i unuke kupas napolje ....poltron!!!!!