APELACIONI SUD DONEO ODLUKU: Duliću i Drobnjaku ukinute presude

Autor:

Hronika

14.06.2018

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su u julu 2017. godine na zatvorske kazne bili osuđeni nekadašnji ministar ekologije Oliver Dulić, njegov zamenik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i naložio da im se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Oliver Dulić

Ukinutom presudom Dulić je bio osuđen na tri i po godine zatvora, Janjić na tri godine, a Drobnjak na jednu godinu zatvora povodom optužbi da su zloupotrebili službeni položaj prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest" 2009. godine.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da se na osnovu izjavljenih žalbi okrivljenih i njihovih branilaca dovodi u sumnju pravilnost zaključka prvostepenog suda da se u njihovim radnjama stiču elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

- Takav zaključak za sada se ne može prihvatiti kao pravilan jer je izreka prvostepene presude nerazumljiva, dati razlozi su nejasni, dok o određenim odlučnim činjenicama, važnim za pravilnu odluku, razlozi uopšte nisu dati, tako da je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka - navodi se u presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading