PALE DRVOSEČE: Dolijali vandali koji su isekli stablo na Košutnjaku

Autor: Ana Vušović Marković, Miljana M. Leskovac

Hronika

08.05.2018

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolijali huligani koji su uoči 1. maja isekli stablo na Košutnjaku! Policija je juče privela i saslušala tri osobe protiv kojih će biti podnete krivične prijave zbog ilegalne seče 10 godina starog stabla u zaštićenoj park-šumi, saznaje Srpski telegraf. Drugo osnovno tužilaštvo povodom seče drveta u Košutnjaku 30. aprila pokrenulo je po službenoj dužnosti predistražni postupak za krivično delo pustošenja šuma, za koje je zaprećena zatvorska kazna do tri godine.

RepublikaFoto: Tanjug/printskrin
Vandali bez trunke kajanja isekli drvo

DIVLJACI

Podsetimo, kada je 1. maja u javnosti osvanuo snimak na kom se vidi kako mladić zamahuje sekirom i iz sve snage udara po 10 godina starom stablu u zaštićenoj park-šumi, "zapalile" su se društvene mreže i građani su tražili da počinioci odmah odgovaraju pred zakonom.

Mladićima preti zatvor do tri godine

Na snimku se takođe vidi da dok jedan mladić seče stablo, njegovi drugovi i drugarice sve to ushićeno posmatraju, smeju se i zabavljaju. Pominjalo se da su stablo divljački isekli momci sa Ceraka, rođeni 1997. godine. Kako su sami priznali, za seču su se pripremali danima i tražili pogodno mesto za koje su unapred pripremili sekiru!

- Svake godine se ovde okupljamo i svake godine smo sve bezobrazniji. Danas smo srušili tri drveta, a sledeće ćemo pet - bez srama su ispričali bahati momci.

Tim povodom reagovao je i ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, koji je rekao da se radi o zaštićenom dobru i da nema sumnje da će kazna biti stroga.

DA POSADE NOVA

- Počinoci će odgovarati i biti možda osuđeni na kaznu zatvora - izjavio je Trivan za Srpski telegraf, uz napomenu da će ovi mladići dobiti još i zadatak da sami posade nekoliko stabala.

Nakon stravičnog snimka seče koji je zapalio društvene mreže i medije reagovale su i nadležne inspekcijske službe Ministarstva poljoprivrede, čuvarska služba JP "Srbijašuma", pripadnici MUP i komunalne inspekcije koje su izvršile uviđaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading