UŽAS U BARANDI: Dete (4) upalo u kazan u kom se kuvao gulaš! Momentalno je hospitalizovano!

Autor:

Hronika

27.05.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio na događaju "Gulašijada" u Barandi.

UŽAS U BARANDI: Dete (4) upalo u kazan u kom se kuvao gulaš! Momentalno je hospitalizovano!

Foto: shutterstock

Dete D. M. (4) upalo je, u nedelju na događaju "Gulašijada" u Barandi, u kazan sa gulašom, pišu "Novosti".

Brzom reakcijom policije je izvučeno, prebačeno u Univerzitetsku kliniku u Tiršovoj, gde se, prema nezvaničnim informacijama, nalazi na intenzivnoj nezi i van je životne opasnosti.

Do nesreće je došlo tako što je dete vozilo bicikl trotoarima, u pratnji svoje bake i udarilo u drveni stubić kojim je obezbeđen prostor, odnosno zelena površina oko mesta na kome se odvijalo javno okupljanje i kuvao gulaš. Posle udarca u stub dete je upalo u kotlić. 

Ono je brzo prevezeno u Dom zdravlja Opovo, a kasnije i u Beograd na lečenje. 

Šta daradite kada se opečete?

Kada se opečete, važno je odmah početi sa pravilnim tretmanom kako biste ublažili bol i ubrzali proces ozdravljenja. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Hlađenje opekotine: Odmah nakon opekotine, stavite pod mlaz hladne vode ili koristite hladne obloge kako biste ohladili oštećeno područje. Nemojte koristiti ledeni oblog jer može izazvati dodatna oštećenja.

Zaštitite opekotinu: Nakon što ste ohladili opekotinu, zaštitite je od daljnjih povreda stavljajući sterilni zavoj preko nje. Ako je opekotina veća, možda će vam biti potrebna medicinska pomoć.

Izlečite: Koristite proizvode za ublažavanje bola kao što su gelovi ili kreme za opekotine. Možete koristiti i prirodne sastojke poput aloje vere.

Pazite na opekotinu: Redovno pratite opekotinu kako biste bili sigurni da se pravilno leči. Ako primetite znakove infekcije poput crvenila, otoka ili gnoja, obratite se lekaru.

Izbegavajte pucanje mehura: Ako se na opekotini formiraju mehurići, nemojte ih probijati jer to može povećati rizik od infekcije.

Konsultujte lekara: Ako je opekotina velika, duboka ili pokriva veliki deo tela, ili ako imate bilo kakve sumnje u vezi ozbiljnosti povrede, obratite se lekaru ili idite u hitnu službu.

Izbegavajte izlaganje suncu: Ako je opekotina uzrokovana sunčevom svetlošću, izbegavajte izlaganje suncu dok se potpuno ne izleči kako biste izbegli dodatno oštećenje kože.

Zapamtite, ozbiljne opekotine mogu zahtevati medicinsku intervenciju, pa je važno potražiti pomoć ako ste u nedoumici ili ako opekotina izgleda ozbiljno.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading