OKO KOSTE DVA KRUGA OBEZBEĐENJA: Dečak-monstrum i dalje pod striktnim nadzorom! (FOTO)

Autor: Željko ŠĆEPANOVIĆ

Hronika

17.06.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletni ubica ima ograničeno kretanje, hodnikom u kome je njegova soba može da prođe samo mali broj osoblja bolnice

OKO KOSTE DVA KRUGA OBEZBEĐENJA: Dečak-monstrum i dalje pod striktnim nadzorom! (FOTO)

Foto: Adelarda Popović, Printscreen

Dečaka-monstruma Kostu Kecmanovića, koji je u masakru 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" pobio devet drugara i čuvara škole, obezbeđenje Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu i policija nadziru u dva koncentrična kruga. Kako smo se uverili, bezbednosne mere su jake, ali manje vidljive, zbog ostalih malih pacijenata ove klinike.

Nezvanično saznajemo da je ubici i dalje ograničeno kretanje.

INSPEKTORI U CIVILU

- Hodnik u kojem  je njegova soba je blokiran, tu nema prolaza, osim za mali broj zaposlenih klinike i policije, koja i dalje pokriva njegovu sobu. Uniformisani policajci su uklonjeni, sada su u bolnici i oko nje inspektori u civilu. Mere su iste, o svemu se vodi računa, samo što je nadzor sada manje vidljiv - pojašnjava obavešteni izvor Srpskog telegrafa. 

On dodaje da nikakav ustupak monstrumu nije učinjen, iako s vremena na vreme pokazuje nervozu i bahatost. 

- I dalje kao da nije svestan šta je učinio. On nema ni trunku kajanja, baš kao ni njegovi roditelji Miljana i Vladimir, što su pokazali na nekoliko suđenja koja su pokrenuta protiv njih. Psihijatrijsko veštačenje monstruma još nije zvanično predstavljeno na tim ročištima, a to se očekuje uskoro na osnovu zahteva suda. Kecmanović je do daljeg na ovoj klinici - dodaje izvor. 

Mesecima dečak-monstrum pokazuje ravnodušnost i nezainteresovanost za sve što je učinio, a jedino što ga zanima jesu njegovi uslovi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, u kojoj se nalazi.

ČESTO HISTERIŠE

- Iako je svestan da se nalazi na klinici u kojoj su jasna i stroga pravila, ne odustaje od prohteva. Poslednje što je tražio sve prisutne je ostavilo u šoku, upravo zbog reči koje je izgovorio - podseća obavešteni izvor.

Kosta ne prestaje da divlja, verbalno napada zaposlene ove bolnice i često histeriše. 

- Proglasite me ludim ili me pustite danas - rečenica je koju je dečak i nedavno uputio osoblju. Vidno iznervirano je to izjavio. Doktori su ostali u šoku - kaže izvor. 

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja prošle godine u OŠ ''Vladislav Ribnikar'', čiji je i sam učenik bio, izvršio masovno ubistvo. Naime, on je dva dana ranije ukrao očeva dva pištolja, koja je sakrio u ranac, a onda tog kobnog jutra posejao smrt najpre u hodniku škole, a potom ušao u svoje odeljenje, koje je imalo čas u kabinetu istorije, i otvorio vatru na drugare i nastavnicu istorije. Potom se predao policiji. 

Zanimalo ga ko je bolji đak od njega

Kako nezvanično saznajemo, dečak-ubica se raspitivao o vršnjacima i đacima koji su išli s njim u razred, odnosno, zanimalo ga da li su biti bolji od njega.

- S obzirom na to da završila škola, Kosta se raspitivao kakav je ko prosek imao na kraju školske godine, kao i ko je u "Ribnikaru" đak generacije. Ne zanima ga ništa drugo, osim toga da on bude najbolji - saznajemo.

Iz njega, takođe, često kulja mržnja prema majci Miljani, koja je povremeno nekontrolisana.

- On je majku jednog ubice iz dokumentarnog filma poistovećivao sa svojom jer je smatrao "da ona nema saosećanja za njegove probleme." Zapravo, hteo je da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene dece, video je kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol - naveo je izvor.

Porodica zgrozila javnost

Kostina majka Miljana uporno traži da vidi sina iako joj je zabranjena svaka komunikacija s njim. Obraća se zaštitniku građana i pokušava da dopre do funkcionera, zanemarujući činjenicu da mali monstrum boravi u  posebnom okruženju zbog zločina koji je počinio. 
Roditelji žrtava masakra, kao i javnost uopšte, zgroženi su pokušajem majke-ubice da ubedi sve da Kosti treba progledati kroz prste jer je u trenutku masakra bio krivično neodgovoran, kao i besramnim tvrdnjama da ona i njen suprug, koji je u pritvoru od zločina, nemaju apsolutnu odgovornost za sinovljev krvavi pir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vesna

24.06.2024 14:02

Ja ne vidim resetke na prozorima, el on pod kljucem. Po meni treba cuvati ostale pacijente i zaposlene na klinici, ne bi smeo pribor za jelo u ruke, samo se vi zezajte A kad pita kakav je uspeh ostalihbucwjika obavestavajte ga samo o ubijenoj deci Djubriste nenormalno kretencina pa ej bre da je macke ubio a ne decu ljude Nepopravljivo