'AJMO JOVO NANOVO! SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU DANAS KREĆE ISPOČETKA: Ovo je glavni razlog, a evo kako će se odvijati!

Autor:

Hronika

17.06.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlog ponavljanja celog procesa je krajnje interesantan!

'AJMO JOVO NANOVO! SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU DANAS KREĆE ISPOČETKA: Ovo je glavni razlog, a evo kako će se odvijati!

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženih za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, danas počinje ispočetka. Razlog za ovo je odluka Visokog saveta sudstva da sudija Vinka Beraha Nikićević, koja je bila predsednica veća u ovom postupku, ode u starosnu penziju.

Nekadašnjoj predsednici sudskog veća, sudijska funkcija prestala je krajem aprila. Novi termini za nastavak suđenja ozloglašenoj kriminalnoj grupi su zakazani za danas, 17. juna, kao i za 18. i 20. jun, pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Visoki savet sudstva doneo je odluku o penzionisanju sudije Beraha Nikićević zbog njenog navršavanja 65 godina u aprilu. Prema zakonu, promena sudije zahteva da suđenje počne ispočetka kako bi novi sudija imao potpuni uvid u predmet, dokaze, svedoke i okrivljene.

Suđenje Belivuku i Miljkoviću traje već dve godine, tokom kojih je ispitano više svedoka, uključujući i tri svedoka-saradnika. Prethodna suđenja obeležila su čitanja Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala vezanih za ubistva koja se klanu stavljaju na teret.

Na poslednjem ročištu, sudija Beraha Nikićević donela je odluku da pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića i Aleksu Stošića, iz pritvora. Međutim, po žalbi tužilaštva, Apelacioni sud je ovu odluku ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje, nakon čega je odlučeno da se obojica vrate u pritvor. Na ovu odluku žalili su se branioci okrivljenih, pa je Apelacioni sud preinačio odluku Višeg suda i odredio da se okrivljeni puste iz pritvora, s tim što je Lakićević stavljen u kućni pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading