POŽAR U BEČMENU: Muškarac sa OPEKOTINAMA hitno prebačen u bolnicu!

Autor:

Hronika

22.04.2024

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom noći su se pored požara dogodile tri saobraćajne nezgode.

POŽAR U BEČMENU: Muškarac sa OPEKOTINAMA hitno prebačen u bolnicu!

Foto: Shutterstock

U požaru u kući u surčinskom naselju Bečmen muškarac je zadobio lakše opekotine, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Povređenog muškarca ekipa Hitne pomoći je prevezla u Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru Srbije.

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su tri muške osobe lakše povređene.

Tokom noći su 24 ekipe Hitne pomoći intervenisale 84 puta, a od toga je 14 intervencija bilo na javnim mestima.

Za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici - astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima, navode u Hitnoj pomoći.

U slučaju požara, brza i adekvatna reakcija može biti ključna za vašu sigurnost. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti u slučaju požara:

Pozovite vatrogasce: Odmah pozovite lokalne vatrogasne službe. Broj za hitne slučajeve može varirati u zavisnosti od vaše lokacije, ali broj za hitne slučajeve (npr. 193, 112) obično radi u većini zemalja.

Obezbedite sigurnost: Ako je požar mali i možete sigurno pristupiti, pokušajte ga ugasiti. Međutim, ako je požar veći ili se brzo širi, važno je prioritetno osigurati sigurnost vas i drugih u okolini.

Napustite zgradu: Ako je požar prevelik ili preopasan da biste ga gasili, odmah napustite zgradu. Odmah obavestite ostale ljude u zgradi da evakuišu.

Koristite siguran izlaz: Koristite najbliži i najsigurniji izlaz iz zgrade. Ako je glavni izlaz blokiran dimom ili vatrom, koristite alternativne izlaze ili prozore.

Nemojte koristiti lift: Nikada nemojte koristiti lift u slučaju požara. Liftovi mogu postati opasni ili zagušeni dimom, što može dovesti do zarobljavanja.

Nagnite se ili puzite ispod dima: Ako je prostorija puna dima, nagnite se ili puzite ispod dima kako biste disali čistiji vazduh.

Zadržite smirenost: Pokušajte zadržati smirenost i jasno razmišljati. Panika može otežati donošenje ispravnih odluka.

Proverite da li su svi izašli: Kada ste sigurni napolju, proverite da li su svi izašli iz zgrade. Ako primetite da neko nedostaje, obavestite vatrogasce.

Ne vraćajte se unutra: Nikada se ne vraćajte unutar zgrade dok ne stigne vatrogasna ekipa i odobri povratak.

Važno je biti obučen za postupanje u slučaju požara i imati plan evakuacije kako biste znali kako reagovati u slučaju hitnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading