DRUŠTVENE MREŽE GORE: UHAPSITI SAŠU BOROJEVIĆA! Peticija protiv čoveka koji je davao izjave o slučaju male Danke

Autor: LJ. M. - K. B.

Hronika

07.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi, više advokata nudi porodici ubijene devojčice pravnu pomoć u procesuiranju

DRUŠTVENE MREŽE GORE: UHAPSITI SAŠU BOROJEVIĆA! Peticija protiv čoveka koji je davao izjave o slučaju male Danke

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook, Twitter

Na društvenoj mreži Tviter pokrenuta je peticija da se uhapsi/procesuira Saša Borojević, predsednik udruženja Porodični alarm, zbog izjava koje je davao medijima o tragično nastradaloj devojčici Danki Ilić (2) i njenim roditeljima.


Naime, otkako je malena Danka nestala, Borojević je u izjavama posebno apostrofirao/problematizovao porodicu devojčice, govorio da dete ne može tek tako da odšeta. Kao moguće scenarije navodio je i otmicu deteta - tipovanu ili ugovorenu.


- Više advokata nudi porodici nesrećne devojčice pravnu pomoć da se ova osoba procesuira zbog iznetih neistina, blaćenja porodice žrtve i svakodnevnog obmanjivanja javnosti i narušavanja ugleda i bezbednosti porodice, zbog sopstvenog promovisanja i sticanja lične koristi - navodi se u objavi koja kruži po pomenutoj društvenoj mreži. 


ŠTA JE GOVORIO


A evo šta je tačno Borojević govorio u prvim danima kada je devojčica nestala.
- Deda devojčice je izjavio da je siguran da je u pitanju otmica, bakina izjava se ne podudara s izjavom majke, otac saznaje od komšije da mu je dete oteto. Ima mnogo tu nepoznanica. I vi i ja znamo da tu nisu čista posla, da nešto nije u redu - kazao je Borojević u jednoj od izjava za medije.


A govorio je i ovo:


- Lično mišljenje je da je dete živo, u blizini, da postoji velika šansa da se radi o kidnapovanju. To kidnapovanje možemo da kažemo da se radi na dva dela - tipovanje ili ugovoreno tipovanje. Tipovanje da je neko zaista pratio i kidnapovao devojčicu, a ovo ugovoreno tipovanje postala je praksa u svetu i kod nas, kad se dogode neke stvari gde neko želi da njegovo dete završi u nekom drugom mestu. Onda se pribegava ovakvim stvarima, tenzijama, dete nestalo...
Takođe, Borojević je isticao i da "svako zna da dete od dve godine ne može tek tako da odšeta".


- Ono što je meni simptomatično i na šta bih upozorio roditelje jeste to da moramo da se borimo protiv preteranog eksponiranja dece na društvenim mrežama. Dete je možda već uveliko u Rumuniji ili Bugarskoj. Šanse da se pronađe su minimalne. MUP odlično radi svoj posao, ali je Amber alert totalno zakasneo, osam sati. Ne bih ja previše komentarisao, nije dobar trenutak, ali kada sve prođe, treba uraditi analizu zašto su nekima poruke stigle kasno, a nekima uopšte nisu - navodio je Borojević.


CRVENI PIKAP


U svojim izjavama je isticao i da je korak deteta vrlo mali, da je nemoguće da je pobeglo u tako kratkom vremenu: 
- Crveni pikap se danima pojavljivao po Boru i delio deci slatkiše. Dakle, nešto se ozbiljno dešava. U toku je ekspanzija nečega što je neobjašnjivo, ali se definitivno dešava.
Podsetimo, devojčica Danka Ilić se izgubila iz vidokruga majke, izašla na ulicu, gde su je radnici JKP "Vodovod" Bor Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili službenim autom. Devojčicu su uneli u automobil, misleći da je mrtva, a kad se osvestila, Dejan Dragijević ju je ugušio. Obojica su privedena, a policija još traga za detetovim telom. Ipak, hronologija događaja i poklapanje satnice, doslovno u sekund, potvrdili su sve što je izgovorila majka.

 

Borojević: Sve što sam rekao je tačno

Saša Borojević, kojeg smo pozvali da iznese svoju stranu priče, tvrdi da postoje oni koji su jedva čekali da se Danka proglasi mrtvom da bi se obračunali s onima koji su verovali da je živa.


- Čujem da me pominju baš takve botovske hijene, kao i korporativni botovi, LGBT NVO, SAD ljubimci Amber alert, promoteri čipovanja dece, ovi što bi legalizovali pedofiliju. Drage hijene, žao mi što moram da vas razočaram. Svako mišljenje koje sam izneo pokazalo se tačnim - naveo je Borojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
Goran

07.04.2024 21:01

Sta je netacno rekao. Koliko dugo nemoze telo da nadju.

Odgovori 41 12
KV-BRAVAR

07.04.2024 21:03

Ko god dao lažnu izjavu da hitno bude uhapšen.

Odgovori 23 5
Miki

08.04.2024 10:43

I ja na žalost mislim da su ona 4ica samo žrtveni jaganjci(otac, brat, i 2 radnika vodovoda), da se narod što duže zanima time a ne bedom u kojoj je... na kraju sledi višemilionska odšteta, možda i u Strazburu, a Danka kod nekog bogataša sa zapada daleko od roditelja i majke Srbije!

Odgovori 14 21
Mk

08.04.2024 22:04

@Miki - A njena krv na asfaltu i u kolima?? I ako ti zivis u bedi ne znaci da svi zivimo.

Odgovori 17 6