PODIGNUT OPTUŽNI PREDLOG PROTIV NADRILEKARKE IZ BEOGRADA: Lažno lečila ljude od astme i time ugrozila njihove živote!

Autor:

Hronika

22.03.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predložena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

PODIGNUT OPTUŽNI PREDLOG PROTIV NADRILEKARKE IZ BEOGRADA: Lažno lečila ljude od astme i time ugrozila njihove živote!

Foto: printscreen/Google Earth, shutterstock

Danas je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv D.G. (1979.) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo "Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo" u sticaju sa  krivičnim delom "Prevara".

Sumnja u nezakonito lečenje i prevaru oštećenih

Predmetna krivična dela optužena je izvršila na taj način što se u Beogradu, tokom marta meseca 2022. godine, bez odgovarajuće stručne spreme bavila lečenjem, a pritom je imala nameru da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, te je dovodila u zabludu oštećene lažnim prikazivanjem činjenica da je lekar internista, navodeći da radi u KBC Bežanijska kosa, te da se terapijom matičnim ćelijama uspešno leči astma garantujući da astmu može oštećenima uspešno izlečiti, iako je po zanimanju zapravo obućarski tehničar, te je oštećene navela da joj na štetu svoje imovine predaju novac u ukupnom iznosu od 2.500 EUR na ime navodnog lečenja matičnim ćelijama koje je vršila na taj način što je oštećenoj u više navrata dala po nekoliko injekcija u ruku, zadnjicu i butine a u kojim injekcijama su se nalazili levonex deksazon i vitamin OHB 12, pri čemu je oštećenoj nakon poslednjeg davanja injekcija pozlilo, dok je optužena pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 294.000 RSD.

Predlog za kaznu zatvora

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženo nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivom te da je zbog izvršenja krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci, a da je zbog izvršenja krivičnog dela prevara osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci te da joj izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading