TUŽNA SIMBOLIKA NA GROBU EME KOBILJSKI: Njen otac grčevito rukama držao OVO na njenoj sahrani!

Autor:

Hronika

21.03.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dirljiv prizor na grobu otkriva duboku povezanost između oca i ćerke.

TUŽNA SIMBOLIKA NA GROBU EME KOBILJSKI: Njen otac grčevito rukama držao OVO na njenoj sahrani!

Foto: Republika, Privatna arhiva

Danas je ekipa Republike posetila grob male Eme Kobiljski, devojčice koja je tragično izgubila život u masakru koji je izvršio dečak ubica Kosta Kecmanović u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine.

Na nadgrobnoj ploči Eme Kobiljski ispisane su reči koje diraju u srce. Pored reči, na grobu se nalazi cveće, kao i dve male igračke plišane mede koje svedoče o nevinosti i nedužnosti devojčice.

Simbolika plišanih meda na grobu

 

Meda koju je Dragan Kobiljski na sahrani svoje ćerke Eme Kobiljski čvrsto držao, stegnut i razoren od tuge, sličan je medama koje su ostavljene na grobu devojčice i koje smo danas tamo zatekli. Očigledno je da je mala Ema volela plišane mede, kao i da je meda kojeg je Dragan Kobiljski čvrsto držao na njenoj sahrani bio njena omiljena igračka.

Emotivni ispraćaj i porodična tuga

 

Sahrana male Eme Kobiljski bila je obeležena dubokom porodičnom tugom, koja je bila vidljiva u gestovima njenog oca, Dragana Kobiljskog. Držanje mede tokom čitavog ispraćaja simbolizovalo je duboku emotivnu vezu između oca i ćerke, kao i njegovu potresenost zbog gubitka.

Dragan Kobiljski je sa svojom ćerkom Emom imao posebnu vezu. On je bio njen oslonac i podrška, a ona je osećala slobodu da mu se poverava i da mu sve kaže. Njih dvoje su provodili vreme zajedno u raznim aktivnostima, poput vožnje bicikla i rošulama, stvarajući nezaboravne uspomene.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading