OGLASILO SE MINISTARSTVO PRAVDE POVODOM UBISTVA ZATVORENIKA U PADINSKOJ SKELI! Čovek mučen i silovan do smrti! EVO I ŠTA KAŽU!

Autor:

Hronika

20.03.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.

OGLASILO SE MINISTARSTVO PRAVDE POVODOM UBISTVA ZATVORENIKA U PADINSKOJ SKELI! Čovek mučen i silovan do smrti! EVO I ŠTA KAŽU!

Foto: rts/printscreen, Društvene mreže

Protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, Ministarstvo pravde je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao organa u njenom sastavu, pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S.B, a upravnik Zavoda je zbog navedenog događaja smenjen, navodi se u saopštenju Ministarstva. 

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah po saznanju za smrt S.B. obavestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo. Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika - stoji u saopštenju.

Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.

Stanimir B. (74) je preminuo početkom februara u zatvoru u Padinskoj skeli nakon brutalnog iživljavanja trojice cimera. Prema presudi koju je "Blic" imao uvid, Stanimir je robijao zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana.

Prekršajni sud u Mladenovcu izrekao je Stanimiru kaznu od 30.000 dinara koju je bio dužan da isplati u roku od 15 dana. U suprotnom, novčana kazna se zamenjuje zatvorskom.

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta. Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života Stanimira B.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama, a jednom prilikom ga je Dalibor P. kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

S.B. je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali usled straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi. Istog dana, osumnjičeni su ga odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom. Sutradan se zdravstveno stanje S.B. znatno pogoršalo, a usled zadobijenih povreda i gubitka krvi, preminuo je.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Svi na robijupa

20.03.2024 21:50

Na lekarskom pregledu zbog povreda bio dan pre nego što je umro.Doktor krivično da odgovara.Licenca da mu se oduzme.Dobro je znao o čemu se radi.Ali, starac mu nije mu priznao.Pa, nije istražni organ pa da se bazira na priznanju.Moj doktore, sam bi trebalo da okačiš mantil i radiš nešto drugo.Sram te bilo!

Posmatrac5

21.03.2024 13:38

Zasto istraga nije pokrenuta 3., ko je tu zatajio. Da li je doktoru izgledao kao da ima prehladu? Cekalo da coveka ubiju!!!