DOKTOR OPTUŽEN ZA AKUŠERSKO NASILJE OSTAJE U PRITVORU! Opasnost od ponavljanja krivičnog dela!

Autor:

Hronika

18.03.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo novo rešenje, na predlog Višeg javnog tužilaštva, kojim se produžava pritvor osumnjičenom lekaru.

DOKTOR OPTUŽEN ZA AKUŠERSKO NASILJE OSTAJE U PRITVORU! Opasnost od ponavljanja krivičnog dela!

Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva

Doktor iz Sremske Mitrovice, čije je ponašanje prema porodiljama izazvalo zgražavanje javnosti, ostaće u pritvoru još 30 dana. Više porodilja ga je optužilo za užasno akušersko nasilje, a dve bebe su, nažalost, preminule. Marica Mihajlović, jedna od žrtava, svojom potresnom ispovešću izazvala je veliku pažnju, kako u Srbiji, tako i na Balkanu. Čak je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, lično primio Maricu i njenog supruga.

Novo rešenje Višeg suda u Sremskoj Mitrovici

Danas je Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo novo rešenje, na predlog Višeg javnog tužilaštva, kojim se produžava pritvor osumnjičenom lekaru. Razlozi za produženje pritvora su opasnost od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i mogućnost ometanja nesmetanog vođenja krivičnog postupka. Osumnjičeni se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi, tačnije, za nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Ovim rešenjem, sud je jasno pokazao da ozbiljno shvata optužbe protiv lekara i da smatra da njegovo dalje zadržavanje u pritvoru predstavlja najbolji interes za pravdu i zaštitu javnosti.

Reakcije javnosti i podrška žrtvama

Nakon potresnih ispovesti žrtava, javnost je burno reagovala na ovaj slučaj. Mnogi su izrazili šok i gnušanje nad postupcima lekara, ističući potrebu za temeljnom istragom i pravdom za žrtve. Marica Mihajlović i njen suprug su dobili podršku ne samo od građana, već i od najviših državnih institucija, što je pokazatelj ozbiljnosti situacije i važnosti pružanja podrške žrtvama.

Očekuje se da će dalji razvoj događaja doneti nova saznanja o ovom slučaju i da će pravda biti zadovoljena u interesu svih uključenih strana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading