DAN ŽALOSTI U GORNJEM MILANOVCU: Ceo grad tuguje zbog tragično nastradalih mladića!

Autor:

Hronika

18.03.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do teške tragedije je došlo u noći između subote i nedelje.

DAN ŽALOSTI U GORNJEM MILANOVCU: Ceo grad tuguje zbog tragično nastradalih mladića!

Foto: Privatna arhiva

U subotu veče, opština Gornji Milanovac je zavijena u crno nakon tragične nesreće u kojoj su poginula dva školska druga, što je rezultiralo proglašenjem Dana žalosti. Danas vladajuća tišina preplavila je ovaj grad, sa spuštenim zastavama na državnim institucijama i bez muzike u kafićima. U znak poštovanja prema preminulima, zastave Republike Srbije i opštine Gornji Milanovac su spuštene na pola koplja, kao što su dužni da učine i ostala pravna lica koja ističu zastavu.

- Tuga koja se rečima ne može opisati. Svi smo i dalje u šoku, dva mlada života nestala su u trenutku, pred njima je bio život - kažu za RINU potrešeni građani.


Tragična nesreća na raskrsnici

Do teške tragedije je došlo u noći između subote i nedelje, kada su se sudarila dva putnička vozila na raskrsnici. Vozilo u kom su se nalazili nastradali mladići nije stalo na znak stop, a u njih je udarilo vozilo kojim je upravljao njihov drug iz osnovne škole. On je zadržan u policiji zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Sahrana nastradalih mladića


Nastradali mladići su sahranjeni tokom jučerašnjeg dana na lokalnom groblju u Brđanima. Ovaj tužan događaj ostavio je dubok trag u zajednici, okupljajući ljude u tuzi i saosećanju. Sahrana je okupila mnogo ljudi, dok su porodice, prijatelji i sugrađani izrazili svoje najdublje saučešće i poštovanje prema preminulima.

- U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagodjavas se Danu žalosti - kazali su za RINU u opštinoj upravi Gornjeg Milanovca. 

Tragični događaj je zavio Gornji Milanovac u tugu i bol, ostavljajući dubok i neizbrisiv pečat na zajednici

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading