HAOS U NOVOM SADU: Saobraćaj u kolapsu zbog udesa na Detelinari!

Autor:

Hronika

18.03.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izmene u režimu saobraćaja na petlji Beška.

HAOS U NOVOM SADU: Saobraćaj u kolapsu zbog udesa na Detelinari!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajna policija

Jutro u Novom Sadu započelo je saobraćajnim problemima, a oko 7 sati došlo je do manjih udesa u Rumenačkoj ulici, nakon ABC samoposluge, u smeru ka Kliničkom centru Vojvodine, prema informacijama sa sajta 021.rs.

Izmene u režimu saobraćaja na petlji Beška

U toku svetlog dela dana očekuju se izmene u režimu saobraćaja na petlji Beška, gde se izvode radovi na kopanju temelja i montaži saobraćajnih tabla u oba smera. Zbog radova, zaustavna saobraćajna traka u zoni radova biće zatvorena u dužini od 50 metara. Prema najavama, ovi radovi bi trebalo da budu završeni sutra, 19. marta.

Zabrana saobraćaja u delu Veternika

Vozači u delu Veternika moraju imati na umu da je zabranjen saobraćaj u delu Ulice Sonje Marinković, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Ograničenje je uvedeno zbog radova na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Prema najavama, ova izmena će biti na snazi do 30. aprila.

Bezbednost u saobraćaju je tema od suštinskog značaja, koja zahteva neprekidnu pažnju i angažovanje svih učesnika u saobraćaju. Poštovanje saobraćajnih propisa je ključni faktor koji doprinosi bezbednosti na putevima. U savremenom društvu, težnja ka poštovanju propisa predstavlja osnovni element ponašanja u saobraćaju i ključnu kariku u očuvanju života i zdravlja svih učesnika. 

 

Značaj poštovanja saobraćajnih propisa 
 
Poštovanje saobraćajnih propisa predstavlja osnovni preduslov za bezbedno učešće u saobraćaju. Ovi propisi nisu nametnuti bez razloga, već predstavljaju rezultat iskustva i analize saobraćajnih situacija. Njihovo poštovanje direktno utiče na smanjenje rizika od saobraćajnih nezgoda i povreda. Uz to, pridržavanje propisa doprinosi efikasnosti saobraćajnog sistema, smanjuje vreme putovanja i doprinosi boljoj protočnosti saobraćaja. 
 
Prilagođavanje brzini kao ključni faktor bezbednosti 
 
Jedan od osnovnih saobraćajnih propisa odnosi se na prilagođavanje brzine kretanja vozila uslovima na putu. Ovaj propis ima za cilj da obezbedi bezbednost svih učesnika u saobraćaju, smanji rizik od sudara i omogući pravovremeno reagovanje u slučaju nepredviđenih situacija. Važno je istaći da prekoračenje dozvoljene brzine ne samo da dovodi do ugrožavanja bezbednosti, već može imati teške posledice po živote ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading