OCU UBIJENE VANJE IZ SKOPLJA PRODUŽEN PRITVOR! Odmah se oglasio - evo šta je rekao o kidnapovanoj i zverski mučenoj ćerki!

Autor:

Hronika

17.03.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu je odbijen zahtev za kućnim pritvorom.

OCU UBIJENE VANJE IZ SKOPLJA PRODUŽEN PRITVOR! Odmah se oglasio - evo šta je rekao o kidnapovanoj i zverski mučenoj ćerki!

Foto: Društvene mreže

Aleksandar Gorčevski, otac male Vanje iz Skoplja, koja je ubijena prošle godine u novembru, nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je otkrio otmičarima gde se njegova ćerka nalazi.

Sud je odlučio da ga ne pusti na slobodu, što ga je duboko razočaralo, a potom se odmah i oglasio.

 - Podeljen sam na dva sveta. Jedno dete mi je ovde, drugo mi je uzeto. Nije mi važno gde, ali mora da se nađe rešenje za ovu situaciju, da mogu da donesem odluku kao odrastao čovek o tome da li ću ostati na ovom svetu ili idem kod svoje starije ćerke - rekao je Gorčevski nakon odluke suda da ostaje u pritvoru.

Podsećanja radi, Aleksandar Gorčevski se nalazi u pritvoru od 4. decembra, kada je priveden zbog sumnje da je pomogao otmičarima da uzmu njegovu ćerku Vanju. Devojčica je ubrzo nakon otmice ubijena, a njeno telo pronađeno je posle nekoliko dana, zakopano u ataru jednog sela na obodu Skoplja. Vanja je oteta u ulazu zgrade gde je živela, u jutarnjim časovima kada je krenula u školu.

Inače, advokat Gorčevskog, Vladimir Tufegdžić, tvrdi da ne postoje dokazi koji bi povezali njegovog klijenta sa ovim krivičnim delom.

Odluka da Gorčevski ostane u pritvoru doneta je zbog straha da bi mogao da pobegne ukoliko mu bude određen kućni pritvor.

Podsećamo i da je sektor za unutrašnju kontrolu, krivične istrage i profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu ministra Pančeta Toškovskog i u okviru istrage vezane za ubistvo maloletne Vanje Gorčevske i penzionisanog građanina iz Velesa Panča Žežovskog, završio inspekciju u Sektoru unutrašnje kontrole Skoplja i Velesa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je javnost da, usled tajnosti prijave, nije pronađeno osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv bilo kog službenika, ali su preduzete određene obavezne mere prema Birou javne bezbednosti radi daljeg vođenja postupka.

Glavni osumnjičeni za ovaj zločin, Ljupčo Palevski, trenutno se nalazi u pritvoru u Turskoj, gde se očekuje njegovo ekstradiciranje.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading