PRODUŽEN PRITVOR MONSTRUMU IZ MLADENOVCA: Pre deset meseci ubio DEVET NEVINIH DUŠA, ranio dvanaestoro (FOTO)

Autor:

Hronika

11.03.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kobnog dana, Uroš B. je iz kuće u Šepšinu naoružan krenuo u krvavi pir.

PRODUŽEN PRITVOR MONSTRUMU IZ MLADENOVCA: Pre deset meseci ubio DEVET NEVINIH DUŠA, ranio dvanaestoro (FOTO)

Foto: Republika, Facebook

Uroš Blažić (21) iz Dubone kod Mladenovca šokirao je javnost krvavim pirem u kojem je, prema optužnici, ubio osam mladića i jednu devojku, dok je 12 mladih ljudi teško ranio.

Viši sud u Smederevu je produžio pritvor Urošu B. za još 30 dana, kao i njegovom ocu Radiši B., ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., koji su takođe obuhvaćeni optužnicom za težak zločin.

Foto: Nikola Mutić

Dubona

 


Krvavi pir

Kobnog dana, Uroš B. je iz kuće u Šepšinu naoružan krenuo u krvavi pir. Prvo se kolima dovezao do centra Malog Orašja kod Smedereva, ali pošto tamo nikog nije našao, vratio se do spomenika gde su se mladi družili. Zastao je i rafalnom paljbom ubio petoro mladih, a nekoliko njih teško ranio. Uroš B. prilazio je zverski žrtvama koje su ga molile da ih ostavi žive, i overavao ih. Nakon toga, pobegao je kolima ka Šepšinu, ali su mu se kola zaglavila u blatu. Nastavio je bekstvo peške, sve dok u garaži nije video kola koja je ukrao i dovezao se do naplatne rampe Mali Požarevac. Uroš B. tada nasilno ulazi u taksi vozilo koje čeka red na naplatnoj rampi.

Bekstvo i skrivanje

Uroš B. je taksistu maltretirao i prisilio ga da ga odveze do sela Vrnjište kod Kragujevca, gde se krio u kokošinjcu svog ujaka Gorana G. do jutra.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, MUP

Uroš Blažić

 


Optužnice i sudski postupak

Viši sud u Smederevu je doneo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Uroša B. i njegovog oca, dok se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na ujaka i dedu Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu. Takođe, Urošu B. na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti. Goran G. i Boris G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Ovaj događaj je potresao celu Srbiju i izazvao šok i nevericu među građanima, dok se javnost sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj sudskog postupka.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading