VOĐA KAVAČKOG KLANA RADOJE ZVICER PLANIRAO DA SE NA OVAJ NAČIN OSVETI: Škaljarce hteo da potruje preko advokata u zatvoru!

Autor:

Hronika

13.03.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kavčani koriste modernu tehnologiju za komunikaciju.

VOĐA KAVAČKOG KLANA RADOJE ZVICER PLANIRAO DA SE NA OVAJ NAČIN OSVETI: Škaljarce hteo da potruje preko advokata u zatvoru!

Foto: Shutterstock, MUP

Vođa kavačkog klana, Radoje Zvicer, postao je meta atentata krajem maja 2020. godine u Kijevu. Grupa napadača iz Crne Gore i Srbije pokušala je da ga ubije dok je trčao ulicama Kijeva. Iako je teško ranjen, Zvicer se uspešno oporavio nakon operacije, zahvaljujući brzoj reakciji njegove supruge, Tamare Zvicer, koja je pucala na napadače i naterala ih na beg.

Radoje Zvicer je planirao da unajmi advokata koji će, kako je naveo, "potrovati" uhapšene u zatvoru u Kijevu pod sumnjom za pokušaj njegovog ubistva, prenose Vijesti.

- Možemo da uzmemo naše adv u Kijev i potrujemo te miševe. Nemamo ništa nego neko da pošalje momka koji će da uzme adv i posle da pakuje otrov. On će im biti jedini čovek tamo i sve ćemo znati- poslao je Zvicer poruku 22. oktobra te godine.

Uhapšeni povezani sa atentatom

Nakon policijske potere, uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović i Stefan Đukić, kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović. Takođe, uhapšen je i inspektor iz kijevske policije zbog sumnje da je pružao logističku podršku i odavao informacije.


Priznanje otetog škaljarca

Nakon što su zarobili otetog škaljarca Mila Radulovića Kapetana, Zvicer i njegova ekipa su od njega tražili informacije o pokušaju ubistva. Radulović je pružio detaljne informacije o transportu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, uključujući i slanje novca i droge u Ukrajinu.

-A što su slate za Ukrajinu? Koliko ste davali za mene? Đe su sad pare? Pričaj malo. Nemoj da te pitamo, nego sam pričaj-  naređuje mu šef kavčana.

U nedavno objavljenom razgovoru putem glasovnih poruka, visokopozicionirani Kavčanin Igor Božović uključio se u razgovor sa Duškom Radulovićem, predstavljajući se kao "Don". Ova tajanstvena pojava iz Kavčana dodatno baca senku misterije na već kompleksnu situaciju u regionu.


-Ko vam je veza u Ukrajinu i đe je iskrcana roba? Ko vam je veza u Ukrajinu, pričaj odma’...- govori Božović.

Beograđanin, sa čijeg telefona odgovara zarobljeni škaljarac, izvinjava se ekipi zbog mešanja u razgovor, a onda objašnjava da poruke ne prolaze i prepričava Kapetanov predlog kavčanima:

Kaže da, pošto mu je već data šansa da uđe u ekipu, da on predlaže da se ne klepeću ovi za 50 komada, nego da se nastavi posao, da se Šklempo (Jovica Vukotić) odere i da naravno imate svoj deo tu. Čisto sam preneo što je rekao-

Kavčani koriste modernu tehnologiju za komunikaciju

Prema informacijama koje su procurile u medije, članovi kavačkog klana koriste savremene metode komunikacije kako bi koordinisali svoje aktivnosti. Prema navodima izvora, grupa se dogovara da ključne informacije koje treba da stignu do određenih osoba, poput Radulovića, budu poslate putem glasovnih poruka, dok se detaljni planovi i informacije koje bi mogle biti štetne ako procure, šalju tekstualnim porukama.
Prema informacijama koje su dospele u javnost, član klana Božović je uputio preteće poruke prema pripadniku suparničkog škaljarskog klana. 

- E to mora debelo da zasluži druže moj, tako mu reci, jer se ne izlazi iz hapšenja tako lako. Ako to zasluži debelo, imaće šansu da izađe, ako ne, slobodno u mengele stavljaj- poručuje Božović.

Odmah potom Radulović prepričava ono što zna o pokušaju ubistva Zvicera.

- Veza u Ukrajinu je policajac koji treba da plati sudove i njemu se šalje u kripto-valuti. Kupuje se kripto-valuta i šalje mu se. I ukupno za Ukrajinu je dva miliona i 400 eura i te pare su pošle tamo, ali to se plaćaju sudovi i sve živo što treba tamo. Oni potplaćuju sudije i ostalo, da puste ove momke- govori on.

Božović traži objašnjenje o kripto-valutama

Božović je izneo zahtev da se odmah otkrije preko koga se vrše transakcije kripto-valutama. Ovo je izazvalo dodatnu pažnju javnosti, budući da je tema kripto-valuta postala sve aktuelnija u poslednje vreme. 

- Ja o Ukrajini mogu da pričam ono što znam. Ono što ne znam, ja ne mogu da pričam. A te pare su već stigle tamo i to je kod tih policajaca, ja sad stvarno ne znam kod koga, ali to nema šanse da mogu te pare da se uzmu tamo. Ja mislim. Ne znam. Saznaćemo sutra na poruke ime i prezime policajca, pa jedno tako, ali ja mislim da je on te pare već dao- odgovara mu Radulović.

Kotoranin Igor Božović negoduje i traži objašnjenje - od koga će to Radulović saznati, ako u tom trenutku ne zna...

- Preko koga ćeš saznati druže ako ti već to sad ne znaš. Preko koga ćeš saznat Kapetaneee?- pita on.

Sada pokojni škaljarac potom odgovara Zviceru da su mu porodicu pratili oni koji su ga našli u Ukrajini:

- Za Ukrajinu, za tebe, ja sam čuo priču da je išlo preko nekog aviona, da je praćena porodica, ali stvarno nisam upućen u to da bih znao da ti kažem tačno što jeste. A... ne želim da te lažem- 

Nestanak Petra Radulovića, koji se desio 14. oktobra 2020. godine, šokirao je javnost Crne Gore. Nakon intenzivne potrage, njegovo telo je pronađeno, a detalji istrage otkrivaju jezive detalje o njegovoj smrti.

Prema tvrdnjama iz Specijalnog državnog tužilaštva, Radulović je bio zarobljen od strane kavčana, nakon čega je podvrgnut brutalnom mučenju. Ovi uznemirujući detalji ostavljaju mnoštvo pitanja o motivima i okolnostima ovog zločina.

Zadavljen i spaljen na Lovćenu

Prema navodima tužilaštva, Radulović je bio zadavljen, a potom je njegovo telo spaljeno na Lovćenu. Još uznemirujuće je to što je lomača napravljena od automobilskih guma, dodatno naglašavajući brutalnost ovog zločina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading