OJADILI NESREĆNE PODSTANARE U BEOGRADU ZA VIŠE OD 300.000! Neviđena prevara! IZDAVALI NEPOSTOJEĆE STANOVE PA DEPOZIT GURALI U DŽEPOVE!

Autor:

Hronika

11.03.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevareni ljudi su po zahtevu J.P. na ime navodnog depozeta, novac uplaćivali a ralun L.I.

OJADILI NESREĆNE PODSTANARE U BEOGRADU ZA VIŠE OD 300.000! Neviđena prevara! IZDAVALI NEPOSTOJEĆE STANOVE PA DEPOZIT GURALI  U DŽEPOVE!

Foto: youtube/printscreen, shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužnicu protiv J.P. (28) i L.I. (28) zbog postojanja opravdane sumnje da su u dužem vremenskom roku varali ljude.

Oni su u vremenskom periodu od decembra meseca 2023.godine do januara meseca 2024. godine u Beogradu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, objavljivali oglase kojima su nudili u najam stanove na više različitih lokacija na teritoriji Beograda, te su lažnim prikazivanjem činjenice da je prvooptuženi vlasnik stanova koje želi da iznajmi, dovodili u zabludu oštećene koji su želeli da iznajme te stanove.

- Oštećeni su na ime zakupa, na tekući račun drugokrivljene uplaćivali novčane iznose koje su dogovorili sa prvookrivljenim -  navodi se u saopštenju.

Optuženi su na ovaj način stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 311.920 dinara.

- Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da se prema i prvookrivljenom i prema drugookrivljenoj produži pritvor koji im je određen rešenjima Trećeg osnovnog suda u Beogradu, a s obzirom da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke kao i s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navode u Tužilaštvu.

Takođe predloženo je i da nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza sud prvookrivljenog oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000 dinara dok je tužilaštvo u odnosu na drugookrivljenu predložilo da istu sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading