POLICIJA NOĆU STRAŽARI NA GROBU LAVA PETROVIĆA SUVAJDŽIĆA: Ne dozvoljavaju da pripadnici sekte VRŠE OBREDE NA GROBLJU!

Autor:

Hronika

11.03.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lav Petrović Suvajdžić sahranjen je bez porodice i prijatelja.

POLICIJA NOĆU STRAŽARI NA GROBU LAVA PETROVIĆA SUVAJDŽIĆA: Ne dozvoljavaju da pripadnici sekte VRŠE OBREDE NA GROBLJU!

Foto: Shutterstock, Republika.rs

Lav Petrović Suvajdžić (25) sahranjen je prekjuče na Novom groblju u Beogradu nakon što je prošle subote skočio sa najviše zgrade u Novom Sadu.

Policija noću stražari

Njegov grob ostao je bez ikakvog obeležja, a radnici pogrebnog preduzeća samo su spustili kovčeg u raku. Na grobu stoji samo oznaka parcele 81a. Policija noću stražari na groblju, kako pripadnici sekte ne bi mogli da vrše rituale i obrede na Lavovom grobu. Oni su uglavnom u civilu kako bi ih pripadnici sekte teže prepoznali. Postavljeni i oko groblja, kako bi imali uvid u to ko sve dolazi na ovo groblje i da li ima nekih sumnjivih lica.

Sahranjen bez porodice i prijatelja

Ekipa Republike juče je posetila njegov grob, gde im je jedna stvar odmah zapala za oko. Zemlja, koja se od sahrane još uvek nije slegla, bila je prepuna mrava koji su prekrivali maltene celu površinu groba. 

Lav i njegova supruga Martina, veruje se, prethodno su ubili svoju decu otrovom za biljke kojih u dvorištu uopšte nema.

Lav je  sahranjen, bez porodice i prijatelja, ali i bez sveštenika, budući da je u pitanju ubica, ali i verovatno pripadnik sekte. Njegova supruga Martina sahranjena je sa decom na groblju u Bačkom Petrovcu. Idalje je istraga u toku i postavlja se pitanje da li je Lav zajedno sa suprugom Martinom otrovao svoju decu i time ih usmrtio, kao i da li ih je neko nagovorio na sve ovo.

Reč "sekte" potiče od latinskih reči secta i sequi, što znači slediti, pod uticajem latinskog secare, što znači seći. Sekta je izdvojena grupa ljudi koja čvrsto sledi svoja načela, često formirajući učenje koje smatraju ispravnijim od učenja osnovne grupe iz koje su potekli. Za sve članove sekte karakteristična je čvrsta organizacija i obavezni rituali. 
 
Istorija pojma sekte 
 
U početku, sekta je bila neutralan pojam koji je opisivao manjinsku grupu koja bi dolazila u konflikt sa većinom. U antičkim filozofskim krugovima, ovaj pojam se najčešće koristio za opisivanje manjih filozofskih grupa. Primer za to je rano hrišćanstvo, koje se može razumeti kao sekta unutar judaizma. U srednjem veku, pojam sekte se koristio za opisivanje jeretičkih grupa koje su se odvajale od većinske Crkve. Danas se pod sektama najčešće podrazumevaju zatvorene verske grupe, odnosno kultovi. 
Sve sekte imaju nekoliko zajedničkih karakteristika. Članovi sekte čvrsto slede svoja načela i obično se odvajaju od osnovne grupe iz koje potiču. Takođe, sekte imaju čvrstu organizaciju i obavezne rituale koji su integralni deo njihovog učenja. Za neke monoteističke religije, svako odstupanje od proklamovanih dogmi može biti proglašeno sektom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading