SEKTAŠ IZ NOVOG SADA KOJI JE UBIO SVOJU DECU I SEBE PROMENIO IDENTITET! Lav se uopšte ne zove tako, zavarao TRAG!

Autor: Kurir

Hronika

10.03.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičan kraj mladih supružnika

SEKTAŠ IZ NOVOG SADA KOJI JE UBIO SVOJU DECU I SEBE PROMENIO IDENTITET! Lav se uopšte ne zove tako, zavarao TRAG!

Foto: Shuterstock


Mladi supružnici Lav Petrović Suvajdžić  i Martina su izvršili samoubistvo skokom sa 17. sprata solitera u naselju Liman 2 u Novom Sadu, ostavljajući za sobom nezamislivu tragediju - ubistvo svoje dece. Njihova sahrana je protekla nedelje, ali na različitim lokacijama, ispunjavajući zahtev Martinine porodice da se njeno telo, kao i telo dece, sahrane odvojeno od tela njenog supruga. Postoji sumnja da je Lav bio glavni krivac koji je Martinu uvukao u kandže sekte, ali mnoga pitanja i dalje čekaju na odgovor.

Sumnja u umešanost sekte

Iako je Lav ispraćen na večni počinak bez prisustva ijednog člana porodice, mnogi sa nestrpljenjem očekuju rezultate istrage koja će pokazati da li je iza svega definitivno stajala sekta. Lav je preminuo pod imenom koje je sam odabrao, a prema rečima njegovih poznanika, bio je obrazovan, ali je često menjao poslove i izbegavao kontakte sa ljudima.

- On je očigledno želeo da se potpuno odvoji od svoje porodice. Lav je uzeo devojačko prezime svoje babe po majci, a i uopšte se ne zove tako, i ime je sam odabrao. Njegovi poznanici tvrde da je bio obrazovan, međutim, često je menjao poslove, a u poslednjoj firmi za koju je radio, izbegavao je kontakt sa ljudima - ističe izvor.



Manipulacija i kontrola žrtve

Prema izvoru Kurira, sekta je verovatno manipulisala i kontrolisala Lav i Martinu, odvajajući ih od njihovih porodica i prijatelja. Sekte često biraju žrtve na osnovu njihovog života, a članstvo obećava sigurnost, novčanu pomoć i druge beneficije. Nakon što se žrtva pridruži sektri, oni postepeno nameću svoja verovanja kao jedina ispravna, a neki članovi mogu dobiti ekstremne zadatke koji se završe velikom tragedijom, kao što je ova.

- Sekte biraju svoje žrtve na osnovu njihovog života, najčešće su to mladi koji su u razvoju, ljudi sa porodičnim problemima ili mladi sa problematičnom prošlošću. Predstavljaju im se kao "spasitelji" i neka vrsta utehe, a onda ih emotivno vezuju za sebe i postepeno im kreiraju "sigurnu luku" u članovima sekte - kaže izvor za Kurir.


Osuda okoline

Komšije iz Bačkog Petrovca svedoče o tome da je Martina napustila svoju porodicu veoma mlada, udajući se za Lava i odsecajući se od svojih bližnjih. Njene komšije je opisuju kao normalnu devojku koja se ponašala kao da joj je ispran mozak nakon što je upoznala Lava. Njihova tragedija izazvala je šok i nevericu u njihovoj zajednici, a mnogi osuđuju Lavovu navodnu umešanost u sektu kao uzrok cele nesreće.

- Martina je bila normalna devojka, i cela njena porodica je malo povučenija, ali su dobri ljudi. Pet godina nisu već u kontaktu sa njom, našla je tog nekog, udala se i otišla, ponašala se kao da joj je isprao mozak, ko zna u šta je on uvukao i evo šta uradiše sad, ubiše i decu i sebe - ispričala je nedavno komšinica.

- Kada ih vrbuju postupaju kao najbolji prijatelji, zamenska porodica ili ljubavnici koji znaju šta je najbolje za njih, nakon čega sledi kompletno odsecanje od njihovih pravih prijatelja i porodice. Kada žrtva uđe u sektu u početku dobija neki benefit npr. sigurnost, novčana pomoć ili bilo šta što im je u datom trenutku preko potrebno, posle toga kreće rapidno iznuđavanje žrtve do krajnjih granica kada žrtva postaje potpuni član sekte i onda kreće da taj tip verovanja nameće kao jedini pravi - kaže sagovornik Kurira i navodi da zavisno od sekte, neki članovi satanističkih sekti mogu dobiti ekstremne zadatke koji se neretko završe velikom tragedijom, kao što je ova.

Kroz ovu tragičnu priču izražava se potreba za većom pažnjom na potencijalne znakove manipulacije i kontrolisanja od strane sekti, kao i potreba za podrškom i razumevanjem za one koji su pod njihovim uticajem.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Bitno

11.03.2024 08:52

Zanimljivo da je ona iz Bačkog Petrovca, a javna je tajna da baš u tom Bačkom Petrovcu ima više sekti. Zašto policija ne istraži to? Nego se svaljuje krivica na njega. Treba Bački Petrovac i okolinu pročešljati jer je tu većinsko Slovačko stanovništvo i otud i te sekte.

Odgovori 14 7