DEVOJČICA TEŠKO POVREĐENA U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI: Vozač autobusa prošao na crveno i udario maloletnicu na pešačkom!

Autor:

Hronika

03.03.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška saobraćajna nesreća na raskrsnici.

DEVOJČICA TEŠKO POVREĐENA U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI: Vozač autobusa prošao na crveno i udario maloletnicu na pešačkom!

Foto: Shutterstock

Na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke, nedaleko od centra Beograda, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja je imala ozbiljne posledice po maloletnu devojčicu koja je prelazila pešački prelaz. Ova nesreća je izazvala pažnju javnosti i trenutno je predmet istrage nadležnih organa.

Dežurni tužilac na mestu nesreće

Dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odmah je izašao na lice mesta kako bi sproveo uviđaj u saradnji sa saobraćajnom policijom. Identitet vozača autobusa P.M. je utvrđen, a on je zadržan u pritvoru u trajanju od 48 časova po nalogu tužioca. Važno je napomenuti da vozač autobusa nije bio pod uticajem alkohola, što je potvrđeno alkotestom.

Detalji saobraćajne nezgode

Prema informacijama iz krivične prijave Saobraćajne policije, vozač autobusa je prošao kroz crveno svetlo na semaforu, udarivši maloletnu devojčicu koja je legalno prelazila pešački prelaz. Oštećena je prevezena u Urgentni centar sa teškim telesnim povredama opasnim po život. Na osnovu ovih činjenica, dežurni tužilac je naložio vanredni tehnički pregled vozila i izuzimanje video nadzora raskrsnice kako bi se dobili relevantni materijalni dokazi.

Stanje osumnjičenog i dalji tok postupka

Osumnjičeni vozač P.M. je saslušan pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirao izvršenje krivičnog dela, iznoseći svoje viđenje događaja. Uprkos njegovoj odbrani, tužilaštvo je predložilo sudu da se osumnjičenom odredi pritvor zbog straha od uticaja na svedoke i mogućeg ometanja postupka. U daljem toku postupka, tužilaštvo planira ispitivanje svedoka, saobraćajno tehničko veštačenje, medicinsko veštačenje i prikupljanje dodatnih materijalnih dokaza kako bi se donela konačna odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading