OTKRIVENO KO JE SLAO DOJAVE O BOMBAMA ŠKOLAMA I BEOGRADSKOM AERODROMU! Za nevericu o kome je reč!

Autor:

Hronika

01.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dojave o bombama prethodnih dana stizale se u više škola u Beogradu, kao i aerodromu Nikola Tesla.

OTKRIVENO KO JE SLAO DOJAVE O BOMBAMA ŠKOLAMA I BEOGRADSKOM AERODROMU! Za nevericu o kome je reč!

Foto: Nebojša Mandić, Shutterstock

Pripadnici MUP-a, Uprave za tehniku i PU Bgd, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu - Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, identifikovali i pronašli dečaka (12) koji je mejlom, slao pretnje eksplozivnim napravama, na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji i Aerodromu Nikola Tesla, saznaje Telegraf nezvanično.

Podsećamo, danas je na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu primljena dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u dva aviona, međutim, nakon detaljne bezbednosne provere, utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u avionima stigla je oko 14.10 časova. Avioni su odmah podvrgnuti detaljnom pregledu, a proces bezbednosne provere završen je u 16.50 časova.

Ova lažna dojava izazvala je privremeno zastoje i otkazivanja letova dok su se sprovodile bezbednosne procedure.

Isto se desilo i sinoć. Na beogradskom aerodromu došlo do dramatične situacije nakon što je primljena anonimna dojava o bombi. Prema saznanjima Republike, avion je hitno zaustavljen na kraju piste, a putnici su evakuisani iz aviona.

Nadležne službe su odmah reagovale i preduzele mere kako bi se osigurala bezbednost putnika i osoblja na aerodromu. Policija i službe za obezbeđenje su izvršile pregled aviona i prostora oko njega kako bi proverili verodostojnost dojave o bombi.

Saobraćaj na Aerodromu Beograd je obustavljen zbog dojave o bombi na vazduhoplovu kompanije "Air Montenegro" i još nekoliko drugih aviona.

Danas i juče je više škola u Beogradu dobilo dojavu o bombi.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Solo

01.03.2024 19:17

Pa tom klincu je sigurno neko platio da to uradi jer nas Zakon je odavno zastareo po pitanju prestupa maloletnih klinaca koje za 100 ili a 200 evra naprave dar mar ovakvim pozivima a njemu i njegovim roditeljima ogromne kazne bez ikakvih milosti ..Dosta bre takvih izivljavanja koje Vucic tolerise i nista neradi da suzbije..