DOJAVLJENO DA JE U VIŠE AVIONA POSTAVLJENA BOMBA?! Oglasio se Air Montenegro nakon incidenta na aerodromu "Nikola Tesla"!

Autor:

Hronika

29.02.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored aviona kompanije Air Montenegro, dojava o bombi je stigla i za letelicu aviona kompanije Wizz Air.

DOJAVLJENO DA JE U VIŠE AVIONA POSTAVLJENA BOMBA?! Oglasio se Air Montenegro nakon incidenta na aerodromu "Nikola Tesla"!

Foto: ST/Dragan Kadić

Saobraćaj na Aerodromu Beograd je obustavljen zbog dojave o bombi na vazduhoplovu kompanije "Air Montenegro" i još nekoliko drugih aviona.

- Dogodila se dojava o bombi u trenutku kada je vazduhoplov bio na zemlji. Trenutno se vrši provera vazduhoplova od strane bezbednosnih službi Republike Srbije, a putnici i posada će ostati na sigurnom dok se ne obave sve neophodne kontrole - saopšteno je iz kompanije "Air Montenegro".

Dodaje se da bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Pored aviona kompanije Air Montenegro, dojava o bombi je stigla i za letelicu aviona kompanije Wizz Air. U pitanju je avion Airbus A320-214 koji je trebalo da poleti iz Beograda za Barselonu.

Svi putnici su evakuisani nakon dojave o bombi, a avioni trenutno ne sleću na aerodrom. Neki letovi su preusmereni za Temišvar dok se situacija ne razreši.

Nadležne službe Republike Srbije sprovode istragu i preduzimaju sve neophodne mere kako bi se garantovala bezbednost putnika i osoblja na aerodromu.

Podsetimo, večeras je na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu došlo je do dramatične situacije nakon što je primljena anonimna dojava o bombi. Prema saznanjima Republike, avion kompanije Wizz Air koji je trebao da leti za Španiju hitno je zaustavljen na kraju piste, a putnici su evakuisani iz aviona.

Nadležne službe su odmah reagovale i preduzele mere kako bi se osigurala bezbednost putnika i osoblja na aerodromu. Policija i službe za obezbeđenje su izvršile pregled aviona i prostora oko njega kako bi proverili verodostojnost dojave o bombi.

Ovakve situacije izazivaju ozbiljnu zabrinutost i napetost, kako među putnicima tako i među osobljem aerodroma. Bezbednost putnika i osoblja je apsolutni prioritet u ovakvim situacijama, te se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se garantovala njihova zaštita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading