SVI MAHOM IZ SRBIJE I CRNE GORE! U Grčkoj razbijena grupa optužena za više od 60 ubistava u Evropi! IZA REŠETAKA 39 OSOBA!

Autor:

Hronika

01.03.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik policije u Atini, Fotios Douicis, istakao je značaj saradnje i razmene informacija između policijskih organa evropskih zemalja, posebno ističući ključnu ulogu Srbije u pružanju pomoći.

SVI MAHOM IZ SRBIJE I CRNE GORE! U Grčkoj razbijena grupa optužena za više od 60 ubistava u Evropi! IZA REŠETAKA 39 OSOBA!

Foto: Shutterstock

Grčka policija je danas objavila da je učestvovala u razbijanju kriminalne grupe optužene za više od 60 ubistava širom Evrope tokom protekle decenije. Uhapšeno je više od 39 osoba, a većina njih potiče iz Srbije i Crne Gore, dok su neki iz Albanije i Rumunije.

Osumnjičeni su da su bili deo kriminalne grupe koja je delovala na međunarodnom nivou.


Načelnik policije u Atini Fotios Douicis, istakao je značaj saradnje i razmene informacija između policijskih organa evropskih zemalja, posebno ističući ključnu ulogu Srbije u pružanju pomoći. Ova akcija je rezultat odlične saradnje među policijskim snagama različitih zemalja.

U nedavnoj međunarodnoj akciji "Vertikala" uhapšeno je 10 osoba osumnjičenih za umešanost u ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, kao i ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Ninoslav Cmolić, istakao je da je akcija izvedena u saradnji sa pripadnicima BIA i policijama BiH, Republike Srpske, Grčke i Španije.


Ova akcija je doprinela hvatanju osumnjičenih za ozbiljna krivična dela, što je rezultat detaljne istrage i saradnje između različitih policijskih snaga.

Ovaj slučaj naglašava značaj međunarodne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala. Ujedinjeni napori policijskih snaga iz različitih zemalja su ključni u suzbijanju kriminalnih aktivnosti koje prelaze nacionalne granice. Ova akcija predstavlja primer efikasne međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala i terorizma.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading