GEST JEDNOG SRPSKOG DOMAĆINA ODUŠEVIO GRKA! Antonis oduševljen našom zemljom:" To je za mene NEŠTO POSEBNO"!

Autor:

Vesti

24.02.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antonis je podelio šta ga je najviše impresioniralo u Srbiji.

GEST JEDNOG SRPSKOG DOMAĆINA ODUŠEVIO GRKA! Antonis oduševljen našom zemljom:" To je za mene NEŠTO POSEBNO"!

Foto: Republika.rs, youtube/printscreen

Antonis Leivadiotis, grčki bloger iz Soluna, već godinama istražuje Srbiju, a deli i svoje doživljaja sa preko 250.000 pratilaca na društvenim mrežama.

Prvi put je posetio Srbiju pre dve godine, a trenutno uživa u Beogradu. Gostujući u Jutarnjem programu na RTS-u, Antonis je podelio šta ga je najviše impresioniralo u Srbiji, kakvu hranu posebno voli, u čemu vidi glavne razlike između Srbije i Grčke, te opisao posebno gostoprimstvo jednog domaćina koje ga je posebno dirnulo.

- Posetio sam razna mesta u Srbiji, ali moja omiljena mesta su, kada je reč o banjama, Sokobanja i Vrnjačka Banja. Rekao bih da je Sjenica skriveni dijamant zato što mislim da je jako dobra destinacija za agroturizam i poljoprivredu - rekao je grčki bloger i otkrio šta mu se najviše dopada:

 

 

- Gastronomija je sjajna u Srbiji. Moje omiljeno jelo je Karađorđeva šnicla, a potom i ajvar, pogača, kajmak, u kombinaciji sa čašicom dobre rakije ili vina. Uvek pozivam Grke da dođu i posete Srbiju. Sada je to lakše jer imamo društvene mreže. Ljudi kojima preporučim Srbiju i koji je posete, uvek kažu da je ovo najlepša zemlja u regionu i verujem da mi uvek govore istinu - rekao je Antonis Leivadiotis.

Antonis smatra da je glavna razlika između Srbije i Grčke jezik. Uočio je veliku sličnost u gastronomiji i načinu života između dve zemlje.

- Srbija je jedinstvena zemlja. Možete da je posetite tokom cele godine, a moje mišljenje je da zaista ne postoji mesto na svetu kao što je Srbija. Dobijam mnogo pitanja od turističkih agencija iz Grčke koje žele više detalja o destinacijama u Srbiji, jer u Grčkoj znaju samo za Beograd, Novi Sad i Niš. Trudim da se im prenesem sve detalje. Moja publika su mladi koji žele da istraže i otkriju mesta, a Srbija je prioritet - rekao je Antonis i otkrio kada je ostao bez teksta.

- U Srbiji sam upoznao mnogo harizmatičnih i darežljivih ljudi. Sviđa mi se gostoprimstvo ovde, drugačije je nego u Grčkoj. Sećam se jednog čoveka koji nas je pustio u svoju kuću da bismo mogli da jedemo i to je stvarno bilo posebno za mene. Svoju dušu sam pronašao u Srbiji - rekao je Antonis Leivadiotis.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading