UHAPŠENI KAVČANIN UBIJAO ZAJEDNO SA ĆOPAVIM: Brašnjović juče "pao" u Španiji - OVO SU KRIMINALNE RADNJE KOJE JE OBAVLJAO SA LAINOVIĆEM!

Autor:

Hronika

29.02.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brašnjović i Ćopavi su imali dosta zajedničkih "krvavih" zadataka.

UHAPŠENI KAVČANIN UBIJAO ZAJEDNO SA ĆOPAVIM: Brašnjović juče "pao" u Španiji - OVO SU KRIMINALNE RADNJE KOJE JE OBAVLJAO SA LAINOVIĆEM!

Foto: Društvene mreže

Milinko Brašnjović koji je uhapšen u Španiji, prema svedočenju nekadašnjeg pripadnika klana Veljka Belivuka, koji je postao svedok saradnik, Srđana Lalića, bio je ubica zloglasnog klana. 

O njemu se do skoro malo znalo, čak se sumnjalo da je mrtav. 

Zanimljiva je i njegova povezanost sa Ljubomirom Lainovićem zvanim Ćopavi, koji je likvidirao Ljubomira Markovića. 

Podsetimo, surova likvidacija Ljubomira Markovića Kiće podsetila je na ubistvo Aleksandra Stankovića, takođe vođe crno-belih "Janjičara" koje je urađeno po istom "receptu".

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

 

Sva trojica bili su na treningu i ubijeni su pred brojnim svedocima.

Stanković je ubijen 13. oktobra 2016. godine. Neposredno pre ubistva bio je u teretani sa Miloradom Đ. i Veljkom B. Posle treninga bili su kafiću pored, preko puta CZ-a. Iz kafića su izašli u 21.20 sati. Ubice su, kako se tada navodilo, čekale u tamnom BMW-u i sve vreme motrile na teretanu i kafić.

Kada je Stanković ušao u svoj "audi A6", kolima je prišao BMW iz kojeg je ispaljen rafal u njega. Tada je ranjen i Milorad Đ., koji je u tom trenutku stajao pored "audija". Vozač BMW-a je dao gas i niz Bačvansku ulicu pobegli su ka gospodara Vučića i zamenili auto.

Kako se tada pisalo, motiv za ubistvo Aleksandra je osim prevlasti na tribinama navodno bilo i "otimanje" na tržištu droge.

UBISTVO

Podsetimo, Ljubomir Marković je stajao na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, kada  mu je Ljubomir Lainović prišao s leđa.

Ispalio je pet metaka u nastradalog, a on je već prilikom prvih pao na zemlju, a smrtonosan je bio poslednji, kada ga je egzekutor upucao u glavu.

Pretpostavlja se da je Marković potrčao ka pumpi kako bi lice pucača zabeležile sigurnosne kamere ili kako bi eventualno ustuknuo zbog velikog broja svedoka. 

Ipak, ispostavilo se da ne mari za ljude, a nakon nekoliko ispaljenih hitaca Lainović je prišao,  i overio Markovića.

Zanimljivo je da ubica nije krio lice, a nije mogao sa sakrije ni karakterističan hod, te su ga iz tog razloga lakše pronašli. 

Foto: ST/N. MANDIĆ, pixabay.com

 

Njegov nadimak je, upravo zbog karakterističnog hoda Ćopavi, jer je šepao. 

Inače, prema navodima svedoka saradnika, Brašnjović je učestvovao u ubistvu vođa "škaljarca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini.

- Ljubomir Lainović je ubio Stamatovića, koji je skočio na pištolj, a Brašnjović Dedovića koji je odmah dobio metak u čelo i glava mu je pala u tanjir - opisao je detalje likvidacije u restoranu u Atini svedok saradnik.

Prema njegovim rečima, Lainović i Brašnjović su potom prebačeni u Makedoniju, razdvojeni a Lainović je ubijen.

 

Upravo zbog Brašnjovića, Miljković i Lalić su vodili žestoku raspravu u sudnici Specijalnog suda, tokom koje je Lalić otkrio da je poslednji put Brašnjovića video u Turskoj.

PALI OSUMNJIČENI ZA UBISTVA NA KRFU I U ATINI

Podsećamo,u koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Republike Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Republike Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, EUROPOL-a i EURODžAST-a, preksinoć je u Srbiji uhapšeno šest osoba, a u Španiji i Grčkoj po jedna osoba.

- Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela, krivično delo teško ubistvo, zbog izvršenja krivičnog dela dana 19. januara 2020. godine u Atini, u kojoj su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i dana 23.07.2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Republika

Foto: Facebook

 

Krivičnim prijavama je, kako se navodi, obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Republici Srbiji lišeno slobode šest lica i to: D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S, a koji će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

- Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Republici Španiji i Republici Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Republici Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bekstvu. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni državljani Republike Srbije za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili ova krivična dela - saopšteno je iz tužilaštva.

Među uhapšenima se nalazi Milinko Brašnjović, kom su lisice stavljene u Španiji. Izvori iz istrage otkrivaju da su osumnjičeni povezani sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i kavačkim klanom.

LAŽNA SMRT

Podsetimo, o Brašnjovićevoj sudbini ništa se nije znalo godinama, a spekulisalo se da su ga pripadnici klana možda i ubili.

Svedočeći o zločinima zloglasnog klana koji je uhapšen 4. februara 2021. Srđan Lalić je otkro da su imali "krticu" među "škaljarcima" koja je poverenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

Podsetimo,Belivukov klan prema tvrdnjama istražitelja blisko je sarađivao sa kavačkim klanom i njegovim vođom Radojem Zvicerom.

Foto: Facebook, tanjug, e-stock

 

- Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim.aut) smo iskopali rupu i slikali ga kao mrtvog - otkrio je Lalić kako su, preko isceniranog ubistva uhapšenog Brašnjovića uspeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje gobijaju sve informacije.

Lalić je tada rekao da su te slike delovale autentično je je Brašnjović bio bled, a sve to jer se bojao Miljkovića jer zna da "Miljković voli da seče i ubija".

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading