BELIVUKOV "VOJNIK" UHAPŠEN U ŠPANIJI! "Pao" zbog ubistva škaljaraca u Grčkoj - SVI MISLILI DA JE MRTAV!

Autor:

Hronika

28.02.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Španiji je uhapšen Milinko Brašnjević.

BELIVUKOV "VOJNIK" UHAPŠEN U ŠPANIJI! "Pao" zbog ubistva škaljaraca u Grčkoj - SVI MISLILI DA JE MRTAV!

Foto: Facebook

Milinko Brašnjović, koga je Srđan Lalić, svedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za najteža krivična dela, imenovao kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, uhapšen je sinoć u Španiji, nezvanično se saznaje. 

Mnogi mediji pisali su da je Brašnjović mrtav.

Brašnjeviću su lisice na ruke stavljene u koordinisanoj međunarodnoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SBPOK -a, Europola, i tužilaštava u Grčkoj i Španiji. U ovoj akciji, na teritoriji Srbije, Grčke, Španije, sinoć je uhapšeno ukupno osam osoba.

"U Srbiji je uhapšeno najviše osoba i to u Beogradu, Novom Sadu i Slankamenu. Reč je o akciji koja je trajala duži vremenski period, jer su pojedini pripadnici “kavačkog klana” uhapšeni još pre mesec dana. Kako saznajemo, hapšenja su rezultat istraga ubistava vođa “škaljarskog klana” Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i o istragama ubistava Alana Kožara i Damira Hadzića u julu iste godine na Krfu", navodi izvor.

Podsetimo, glavni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić prošle godine bio u službenoj poseti u Francuskoj upravo u vezi sa ovim istragama. Ime Milinka Brašnjevića dospelo je na stupce crne hronike još 2010. godine kada se MUP oglasio da je razbijena "organizvana krimnalna grupa" na čijem čelu je bio izvesni Aleksandar Stanković, mnogo poznatiji po nadimku Sale Mutavi. Jedan član te grupe, koja se bavila trgovinom droge, bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva, niko drugi do Milinko Brašnjović, koji je zajedno sa još jednim saučesnikom pucao na mladića u naselju Medaković.

Napad je bio odmazda jer su Brašnjović i saučesnik od mete pomislili da je pripadnik druge kriminalne grupe sa kojom su bile u sukobu. Možda žrtva nije bila prava, ali pucnjava jeste, pa je Milinko jedno vreme bio u bekstvu.

Osim Lalića, Brašnjovićevo ime na suđenju Belivuku i Miljkoviću spominjao je Nikola Spasojević, takođe svedok okrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Svedočeći pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, on je rekao da je posle dvostruke likvidacije u Atini dva puta išao u Makedoniju da pucačima klana Milinku Brašnjoviću i Ljubomiru Lainoviću da novac, piše MONDO

"Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je 'prosuo mozak u supu', a da je Lainović ubio Stamatovića", kazao je između ostalog Spasojević. Prvi put im je, kako je naveo, odneo 2.600 evra, a drugi put 36.000 evra i sat marke "roleks".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading