UVEK BILI VERNI SAMO JEDNOM MAFIJAŠKOM ŠEFU: Ko su "Vandal bojs" čiji je član hteo da likvidira "škaljarca"

Autor:

Hronika

17.02.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Bojović je pripadnik navijačke frakcije "Vandal bojs", bliske Veljku Belivuku i njegovim "Principima".

UVEK BILI VERNI SAMO JEDNOM MAFIJAŠKOM ŠEFU: Ko su "Vandal bojs" čiji je član hteo da likvidira "škaljarca"

Foto: Starsport

Slobodan Bojović (31), stanovnik Beograda, koji je poznat kao član Partizanove navijačke grupe "Vandal bojs", priveden je u Crnoj Gori nakon što su u njegovom štek stanu u Nikšiću pronađeni ilegalni predmeti poput oružja sa prigušivačem i municije. Bojović je u Crnu Goru ušao koristeći lažne dokumente iz Slovenije, a kasnije je uhapšen u Austriji, nakon čega Crna Gora zahteva njegovo izručenje zbog sumnje da je planirao napad na člana "škaljarskog klana" u Nikšiću.

Prema informacijama iz bezbednosnih izvora, navodno, Slobodan Bojović je član navijačke frakcije "Vandal bojs", koja je bliska Veljku Belivuku, poznatom kao Vođa, i njegovoj grupi "Principi". Belivuk je navodno imao kontrolu nad njima, a pojedinci su, prema tvrdnjama, delovali u distribuciji narkotika pod njegovim nadzorom.

Operativni podaci policije i obaveštajnih službi ukazuju da su neki članovi "Vandal bojsa" prešli pod uticaj Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, i Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana". S obzirom na njihovu povezanost sa "kavčanima", došlo se do saznanja da je cilj napada u Nikšiću bio član rivalnog "škaljarskog klana".

Republika

Foto: Facebook

Demir Jukić i Aca Vuković

"Vandal bojs" je navijačka grupa koja je osnovana krajem februara 2001. u novobeogradskom Bloku 45 i predstavljala je jednu od najvećih grupa navijača Partizana u tom delu grada. Tokom sukoba među navijačkim grupama, grupa je prešla sa juga među "Zabranjene". Aktivni su u novobeogradskim blokovima i dugo su bili na "crnoj listi" navijača Crvene zvezde.

Vođa "Vandal bojsa" je Aleksandar Aca Vuković, koji je izbegao pokušaj atentata 23. juna 2022. kada su napadači iz crnog automobila pokušali da ga ubiju u Zemunu. Napadači su identifikovani brzom reakcijom policije.

Veljko Belivuk posle ubistva njegovog dobrog prijatelja Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, preuzeo je južnu tribinu. Sukobio se ubrzo sa "Vandalima", jer se, kako je tvrdio, izdvajaju od ostatka juga.

- Pošto smo svi mi majmuni, samo ste vi Vandali pametni, da vam kažem da mi se na****** k**** svi u kompletu. Znači svi Vandali meni da p***** k****. Odakle vama ideja da se vi sami potpisujete? Znači svi idu kao Grobari jug, samo su Vandali pametni da se potpisuju. Niko ne kači sliku, samo Vandali kače sliku. Zašto biste sebi pripisali neke zasluge? E pa p**** k**** eto sad da vam kažem lepo. Ja nisam Kimi (Miloš Radisavljević prim.aut.), nisam vam ja Rade, s***** male. Sledeći put kad zakasnite ima da vas bijem sve pojedinačno. Znači da znate, sad makar završili i raščistili bilo kakav vid saradnje sa vama, završićemo ako treba, ali neće biti više po vašem - pretio je Belivuk "Vandalima" u jednom razgovoru koji je objavljen na društvenim mrežama, prenosi 24sedam.

Republika

Foto: Facebook

Aca Vuković i Veljko Belivuk

Nakon sukoba sa Belivukom, "Vandal bojsi" su se privremeno priklonili grupi "Principi", vođenoj Belivukom. Tada su isticali zastavu ove grupe, ali i zastavu sa likom Demira Jukića, navijača Partizana koji je bio deo "Vandal bojsa" i koji je ubijen. Kasnije su počeli da se potpisuju sa "Vandal bojs - Iz Principa".

Demir Jukić, bivši član "Vandal bojsa", teško je ranjen 2017. godine u Novom Beogradu i preminuo je nakon 12 operacija i komplikacija.

Pred 166. beogradski derbi, navijači Crvene zvezde su izazvali nerede u Novom Beogradu, napadajući restoran Staro ognjište, nakon čega su pobegli pre dolaska policije.

U martu prošle godine, došlo je do sukoba između navijača Crvene zvezde i "Vandal bojsa" u novobeogradskom Bloku 63, pri čemu je bilo više povređenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading