RAT KLANOVA U PUNOM JEKU? Evo ko je naručio Lainovićevo ubistvo!

Autor:

Hronika

13.02.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju Belivukovom klanu Srđan Lalić, svedok-saradnik, ispričao je da je Ljubomir Lainović bio zadužen za ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, vođe navijača Partizana.

RAT KLANOVA U PUNOM JEKU? Evo ko je naručio Lainovićevo ubistvo!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog ubistva srpskog državljanina Ljubomira Lainovića protiv četiri osobe, Radoja Živkovića, Ratka Živkovića, Milana Vujotića i Zdravka Perunovića, prenosi Kurir.

Ova vest je objavljena u emisiji "Sjenke" na crnogorskoj TV E, čime je nakon četiri godine rešena sudbina Lainovića, koji se od 2020. vodio kao nestala osoba.

Lainović je bio sin poznatog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, a prema saznanjima iz suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bio je egzekutor kriminalne grupe koja je sarađivala s kavačkim klanom. Interesantno je da su svedoci-saradnici na suđenju otkrili da je Lainović bio zadužen za nekoliko likvidacija, uključujući i visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana.

Prema informacijama iz emisije "Sjenke", Lainovićevo ubistvo naručio je Alan Kožar, vođa barske kriminalne grupe, koji je bio blizak škaljarskom klanu. Ono što je iznenađujuće jeste da je Kožar angažovao pripadnike kavačkog klana, čiji je Lainović navodno bio član, da izvrše ubistvo.

- Lainovićevo ubistvo naručio je Alan Kožar, vođa barske kriminalne grupe, koji je važio za osobu blisku škaljarskom klanu. Navodno, Kožar je zahtevao Lainovićevu smrt iz osvete za ubistvo u Atini i za to je platio 400.000 evra. Ono što je iznenađujuće jeste da je kao ubice angažovao pripadnike kavačkog klana, čiji je Lainović navodno bio član - kažu izvori.

Naredba o sprovođenju istrage navodi da su za ubistvo Lainovića angažovani pripadnici kavačkog klana, te da su za tu "uslugu" dobili 400.000 evra. Takođe, otkriveno je da je Lainović bio namamljen na lokaciju ubistva pod izgovorom vežbanja gađanja, gde je na kraju likvidiran.

- Inače, upravo je osumnjičeni Ratko Živković Zemo održavao komunikaciju s Kožarom i on je taj koji je uspeo da provali njegovu lokaciju na Krfu, gde je i ubijen - podseća izvor.

Iako je Kožar kontaktirao pripadnike kavačkog klana preko aplikacije Skaj kako bi organizovao ubistvo Lainovića, on je na kraju sam postao žrtva likvidacije, svega mesec dana nakon Lainovića. Ovo dodatno komplikuje sliku sukoba između kriminalnih grupa i klanova.

Na suđenju Belivukovom klanu Srđan Lalić, svedok-saradnik, ispričao je da je Ljubomir Lainović bio zadužen za ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, vođe navijača Partizana. Kako je rekao, kasnije je "s njim ispao neki problem", kao i da su mu saradnici tada rekli "da je postao svojeglav".

- Miljković mi je objasnio da je Lainović postao svojeglav i da može da bude velika opasnost i da kompromituje materijal. Pokazuje mi slike likvidiranog Lainovića. Ubili su ga hicem iz pištolja u glavu. Na slici koju sam mogao da vidim video se isprebijan Lainović, naduvenog lica, ležao je na travi - opisao je detaljno Lalić i naveo da je Lainović bio vrlo koristan jer je "izvršio dve drske likvidacije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading